szponzorált tartalom

2020.07.13. 11:31

Hasznos eszközök kempingezéshez

A kempingezés a nyaralás egyik keményebb verziója, amikor a nyaraló nem várhatja el a szállásadótól és a programszervezőtől a kényelmének biztosítását, hanem saját maga felel ezért. Gyakorlott kempingezőknek nehéz újat mondani a témában, viszont kezdőknek jól jöhet egy lista, melyben végigvesszük a legszükségesebb eszközöket kempingezéshez.

Sátor

A kempingezéshez a sátor alapdarab, hiszen kell egy hely, ahol a nyugodtan alhatunk. A természet lágy ölén viszont nehéz megfelelő bungalót találni, mely ellenáll az időjárás viszontagságainak, ezért a megfelelő sátor beszerzése alapvető fontosságú.

A sátor kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy hányan fogunk a sátorban aludni, mennyire nehéz, javarészt milyen klímán fogjuk használni (pl. vízhatlanság), illetve természetesen az ára szintén fontos tényező. Az igényeket meghatározva nem lesz nehéz kiválasztani a megfelelő kivitelt.

Kempingszék

Egy alumíniumvázas, összecsukható, könnyű kis kempingszék jó szolgálatot tehet a kempingezés alkalmával, hiszen használatával nem kell a földre ülni, így egyrészt elkerülhető a felfázás, másrészt jóval kényelmesebb egy olyan székben pihenve elfogyasztani a menüt, mint egy összecsukható asztallal felszerelt kempingszékben. Ráadásul egy ilyen kempingszék jól felhasználható horgásztúrákon, otthon vagy egy gyerekekkel közös pikniken is.

Amennyiben szükséged van a következő kempingezésedhez kempingszékre, nézz körül a TE áruházad oldalán!

Hálózsák

Aki nem a földön fekvést preferálja, annak bizony szüksége lesz hálózsákra. A hálózsák minősége mellett oda kel figyelni a hőmérséklettartományára is, vagyis hogy mennyire képes megtartani a meleget. Mindemellett a kényelem szintén lényeges tényező, ezért ha lehetőség adódik, érdemes vásárlás előtt kipróbálni, hogy mennyire kényelmesen lehet benne elhelyezkedni.

Elsősegélycsomag

Fájdalomcsillapító általában mindenkinél van, de túrázáshoz ennél kicsit több holmit ajánlott az elsősegélycsomagba pakolni. Például kötszer és ragtapasz jó, ha van, de fertőtlenítőkendő, steril géz és valamilyen csípésekre megfelelő krém szintén jó szolgálatot tehet egy kempingezés során.

Ugyanakkor a tartós betegségre (pl. asztma, allergia) szedett gyógyszereknek szintén a csomagban a helyük, azonban arra is kell figyelni, hogy elegendő pirula legyen a készletben a kempingezés teljes időtartamára.

Víz és étel

Elegendő mennyiségű ivóvizet szintén érdemes pakolni, hiszen a kristálytisztán csordogáló patakból inni nem a legjobb ötlet, már csak azért sem, mert sosem lehet tudni, hogy milyen parazitával fertőzött a víz.

A csomagolt étel szintén fontos, mert bár valóban vannak olyan növények, melyek fogyaszthatóak, de sajnos az ehetetlenek fölött sem villog piros figyelmeztető tábla, hogy az adott növény milyen betegség okozója lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában