Jelentkezzen, akinél már van!

2020.05.28. 10:00

Megújul a város defibrillátor-térképe, most felmérik, vannak-e új készülékek

A Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezete, a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány és a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a már 2017-ben közzétett defibrillátor-térképet szeretné az eddigieknél még frekventáltabb, elérhetőbb helyen, a Dunaújváros 1-es posta (Dózsa György út 3.) előtti területre felállítani.

Balla Tibor

Ifj. Márton Zoltán, Feth Katalin, Petrás Gábor, Pribil Sándor és Kiss Miklós a sajtótájékoztatón Fotók: Laczkó Izabella

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Dunaújváros

Erről tartott sajtótájékoztatót tegnap a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezete (Feth Katalin), a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány (Pribil Sándor) és a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (Petrás Gábor). A tájékoztatón részt vett még a dunaújvárosi mentőállomás vezetője, Kiss Miklós és a dunaújvárosi KemiKer Kft. Kereskedelmi vezetője, ifj. Márton Zoltán is.

A tájékoztató több témát is érintett. Elsőként azt, hogy a fenti szervezetek frissítették az évekkel ezelőtt összeállított térképet, és felhívást intéznek a lakosság és a városi intézmények, szerveztek felé, várják azok jelentkezését, akik már rendelkeznek ilyen készülékkel Dunaújváros közigazgatási területén belül, de még nem szerepelnek azon a listán, amely jelenleg 17 helyszínt tartalmaz.

A bejelentéseket a [email protected] és a [email protected] e-mail-címre, vagy a +36-70/933-8511 és a +36-70/616-5941-es telefonszámok egyikén várják.

A visszajelzések alapján frissítik a térképet, amely a posta előtti tábla mellett elérhető lesz a város honlapjának főoldalán és a város több forgalmas pontján is.

A defi brillátor hozzáértő kézben életet menthet

Hamar fény derült arra is, hogyan került egy festéküzlet vezetője a tájékoztatóra. Ifj. Márton Zoltán elmondta, cégük saját forrásból telepített egy defibrillátort dunaújvárosi üzletükbe. Segíteni szeretnének, amiatt senki ne haljon meg, mert nem volt a közelben egy ilyen életmentő készülék. Ráadásul a baráti körükben már volt, akit hirtelen szívleállás miatt veszítettek el.

A sajtónyilvánosságot arra is felhasználták a szervezők, hogy népszerűsítsék a SzivCity alkalmazást. A Te is lehetsz hős! mottóval hirdetett SzivCity egy virtuális közösség, amelynek önkéntes tagjai készek megmenteni a keringésleállás (a hirtelen szívmegállás) köztéri áldozatait. A SzivCity app letöltésével és a regisztrációval vállalják, hogy ha a közelükben valakinek megáll a szíve, az Országos Mentőszolgálat riasztására a helyszínre sietnek, és mielőtt a mentő megérkezik, hozzáfognak az újraélesztéséhez.

Ifj. Márton Zoltán, Feth Katalin, Petrás Gábor, Pribil Sándor és Kiss Miklós a sajtótájékoztatón Fotók: Laczkó Izabella

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában