Ercsi

2020.05.15. 10:00

Lopási kísérlet miatt letartóztatták

Palkovitsné dr. Kész Anikó, a Fejér Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője az alábbi közleményt juttatta el a szerkesztőségünkhöz:

duol.hu .

Forrás: Illusztráció

A Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki Ercsiben egy lépcsőház alagsori pincéjéből akart lopni, de egy lakó megzavarta.

A megalapozott gyanú szerint a 23 éves férfi 2020. május 8. napján a délutáni órákban felfeszítette egy ercsi lépcsőház alagsori pincéjének ajtaját, és onnan mintegy 150.000,-Ft értékben szerszámgépeket akart ellopni. A gyanúsított a gépeket egy zsákba tette, azonban cselekményét megzavarta egy lakó, így a zsákmányt hátrahagyva távozni kényszerült.

A nyomozó hatóság kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatta ki a férfit.

Az ügyészség bűnismétlés veszélyére hivatkozva indítványozta a többszörösen büntetett előéletű férfi letartóztatását, aki a bűncselekményt felfüggesztett szabadságvesztés és több büntetőeljárás hatálya alatt állva követte el.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, és a gyanúsított letartóztatását elrendelte.

A bíróság döntése ellen a gyanúsított és a védő fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában