KACZIBA ANDI BLOGJA

2020.05.24. 22:31

Hihetetlen mennyiségü szemetet gyártunk, az áruhoz nem lehet kesztyü nélkül nyúlni

Kacziba Andi Dunaújvárosban született, jelenleg, Milánóban él. A koronavírus okozta helyzetről ír egy blogot, amelyet megosztunk önökkel:

duol.hu

Forrás: illusztráció

Fotó: shutterstock

Milánó, 2020.05.24. – 75. nap

Reggel üzenetet kaptam a szomszédlánytól, hogy azonnal nézzek ki az ablakon. Az új szomszéd, akit magunk között Woodstock -nak hívunk furcsa viselkedése miatt (egyébként ügyvéd egy banknál), miután nincs saját terasza, lakásajtaja elé felkötött egy függőágyat. A Covid periódus mindenkiből mást hozott ki. Az első emeleten bérlő fiatal pár több hete kitolta a nappaliból a bejárati ajtó elé a díványt, és ott ülnek reggeltől estig, home office-ban dolgoznak. Elég rémes ahogy kinéz, de eddig senki sem szól semmit, tudjuk hogy elég sötét és kicsi a lakás amiben laknak. Ami Woodstockot illeti, más a helyzet, mert nemcsak ciki, de a függőágyat a gázcsőhöz kötötte, ami nem nevezhető okos döntésnek. Valószínüleg az a tipus aki egy villanykörtét sem tud kicserélni, és nem ismerte fel a gázcsövet sem.

Ma délután volt egy munkamegbeszélésem, mondjuk munka nincs, de legalább már beszélünk róla.

Átgyalogoltam a belvárost, tele volt sétáló, fagyizó emberekkel, mindenkin volt szájmaszk, és próbálta tartani az egy méteres távolságot. Bementem pár üzletbe, csak a ZARA előtt volt pár perces a sor. Három üzlet, három kézfertőtlenítés a bejáratnál, és három pár nejlonzacskó kesztyü helyett. Rosszul voltam minden egyes alkalommal amikor elhagytam öt perc után a boltot és beledobtam a teli szemeteskosárba a zacskókat. Újabb bolt, újabb zacskók, hiszen sterilnek kell lenniük. Hihetetlen mennyiségü szemetet gyártunk, az áruhoz nem lehet kesztyü nélkül nyúlni, úgyhogy elmegy az ember kedve a vásárlástól. Nem is vettem semmit.

Forr a web. Al Bano, az olasz világhírű énekes, a mai tv showban bizakodóan ezt mondta: “Az ember mindig győzött és a gonosz veszt a végén, ezt bizonyítja az emberiség története. Ha az ember ki tudta írtani a dinoszauruszokat, hogy ne lehetne képes elbánni ezzel a kicsi, átkozott féreggel, mikróbával, amit koronavírusnak hívnak.” Köztudott hogy a dinoszauruszok megközelítőleg 66 millió éve kihaltak, jobb lett volna mindenkinek ha Albano inkább énekel valamit.

A kormány ma esti adatai szerint a jelenleg fertőzöttek száma összesen 56594, az elmúlt

huszonnégy órában 531 az új fertőzött 8613-en szorulnak jelenleg kórházi kezelésre, 553 beteget az intenzív osztályon kezelnek, és 47428-an orvos által elrendelt házi karanténban vannak.

Eddig 140479-en gyógyultak, közülük ma 1639-en.

Az elhalálozottak száma 32785, közülük ma 50-en hunytak el. Mint kiderült, Lombardia régió ma nem jelentette az elhalálozottak számát, arra hivatkozva hogy ez már előfordult előzöleg is, vasárnap vagy ünnepnapokon.

Az eddig megfertőződöttek (jelenleg fertőzöttek + gyógyultak + elhunytak) száma 229858.

Az eddig elvégzett korona vírus tesztek száma 3447012 (összesen 2198632 személyt teszteltek, volt akit többször).

A mai napon összesen 55824 tesztet végeztek (covid betegek, gyógyultak és covid gyanúsak összesen), a teszt megközelítöleg 1%-os eredményt mutatott, átlagosan minden 105,1 tesztböl 1 lett pozitív.

34206 személyt ma teszteltek először (így let 531 pozitív), ez a teszt 1,55%-os eredményt adott, ez azt jelenti hogy minden 64 tesztböl 1 lett pozitiv.

Az elmúlt huszonnégy órában a fertőzések száma 0,2%-kal emelkedett.

Az érzelmek vegyesek. Az optimisták úgy érzik hogy heteken belül normalizálódik a helyzet, a pesszimisták szerint két hét múlva visszazárnak minket a felelőtlenek miatt.

A ma esti hír, hogy senki sem számolta össze Lombardia régióban az elmúlt huszonnégy óra áldozatait, mindenkiben megingatta a régió vezetősége iránti bizalmat.

Kacziba Andi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában