KACZIBA ANDI BLOGJA

2020.05.22. 22:47

A pincér elkérte a barátnőm adatait, de nem randizni akart...

Kacziba Andi Dunaújvárosban született, jelenleg, Milánóban él. A koronavírus okozta helyzetről ír egy blogot, amelyet megosztunk önökkel:

duol.hu

Forrás: illuszráció

Fotó: shutterstock

Milánó, 2020.05.22. – 73. nap

Ma reggel találkoztam egy barátnőmmel a kedvenc kávézóm teraszán, még a karantén előtti napokban láttam utoljára. A kávézásunkat úgy kell elképzelni, hogy leültünk egymással szemben egy asztalhoz, és mindketten szájmaszkot viseltünk. Amikor jött a pincér szájmaszkban hogy felvette a rendelést, én pont a telefonomon beszéltem, csak annyit értettem hogy elkérte a barátnőm adatait: név, telefon, lakcím. A barátnőm csodálkozott, mire a pincér elmagyarázta neki hogy biztonsági okokból vezetnie kell egy pontos listát az asztalokról. Minden asztaltársaságból fel kell vennie egy személy adatait, hány órakor foglalta el az asztalt és hány órakor távozott. Ha kiderülne egy vendégről hogy koronavírus fertőzött, akkor igy ki lehet utólag nyomozni hogy kik ültek a környező asztaloknál. Megérkezett a kávé, levettük a szájmaszkot egy pillanatra, és felhajtottuk. Ott ültünk még beszélgetni egy órát, sütött a nap, olyan sokan sétáltak a téren mint egy átlagos vasárnapon.

Fabrizio Pregliasco az egyik legismertebb olasz virológus, aki a járvány kezdetétől folyamatosan szerepel mint szakértő az összes létező koronavírussal kapcsolatos tévémüsorban. Legutóbbi kijelentése miatt, hogy az éjszakai életet és bulizást egyelőre fékezni kell, annyi életveszélyes fenyegetést kapott a felbátorodott névtelenektől, hogy kénytelen volt feljelentést tenni.

A kormány ma esti adatai szerint a jelenleg fertőzöttek száma összesen 59322, az elmúlt huszonnégy órában 652 az új fertőzött 8957-en szorulnak jelenleg kórházi kezelésre, 595 beteget az intenzív osztályon kezelnek, és 49770-en orvos által elrendelt házi karanténban vannak.

Eddig 136720-en gyógyultak, közülük ma 2160 -an.

Az elhalálozottak száma 32616, közülük ma 130-an hunytak el.

Az eddig megfertőződöttek (jelenleg fertőzöttek + gyógyultak + elhunytak) száma 228658.

Az elvégzett korona vírus tesztek száma 3318778. A mai napon 75380 tesztet végeztek, a teszt megközelítőleg 0,9%-os eredményt mutatott, átlagosan minden 115,6 tesztből 1 lett pozitív.

Az elmúlt huszonnégy órában a fertözések száma 0,3%-kal emelkedett.

Az adatok egyre jobbak, ismét mindenki optimista, és a vakációt tervezi. Nagy visszhangot keltett a tegnapi hír, miszerint ha Lombardia régió eredménye nem javul, akkor Lombardia lakossága június 3 után továbbra sem mehet minden más régióba, csak Umbria-ba és Molise-be, ahol az adtok szintén nem a legrózsásabbak.

A hírek mindennap változnak, június 3-ig még bármi megtörténhet.

 

Kacziba Andi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában