KACZIBA ANDI BLOGJA

2020.05.20. 22:59

A férfi közelebb lépett hozzá és szó nélkül leköpte

Kacziba Andi Dunaújvárosban született, jelenleg, Milánóban él. A koronavírus okozta helyzetről ír egy blogot, amelyet megosztunk önökkel:

duol.hu

Forrás: illusztráció

Fotó: shutterstock

Milánó, 2020.05.20. – 71. nap

Több napja hallani hogy június 3-án megnyitnak a határok, indul a turizmus, de ennek ellenére ma reggel a Wizzair törölte a június végi Milánó -Budapest foglalásomat. Lehet hogy nem indulnak a járatok mert a turistáknak eszük ágában sincs Olaszországba látogatni?

Arról is szó esett hogy június 3-tól szabadon mozoghatunk a régiók között, de ma történt egy kisebb helyesbítés, egyes régiók továbbra is zárva maradhatnak ha nem csökken eléggé a fertőzöttek száma. Ez a kijelentés egyértelmüen ránk vonatkozik, hiszen Lombardia régió áll a legrosszabbul.

Szardinia szigete Covid mentes vakációra készül. A tervek szerint hőmérőzni és tesztelni fogják a szigetre érkezőket, és ennek költsége nem a régiót, hanem a beutazókat fogja terhelni. A felmerülő költséget a régió egy turisztikai bónusszal fogja kárpótpolni, ami múzeumlátogatásra, vagy helyi termékek vásárlására használható fel.

A tv-ben egy felháborodott nő mesélte esetét: egy Cerveteri -i (Roma) közértben meglátott egy szájmaszk nélküli férfit, és miután a boltokban kötelező szájmaszkot és kesztyüt hordani, rászólt. A férfi közelebb lépett hozzá, egy szó nélkül leköpte, és távozott. A nő feljelentette a közértet mert nem ellenőrizték a vásárlókat a bejáratnál, majd feljelentést tett az ismeretlen férfi ellen a bolt biztonsági kamerája által rögzített videó segítségével. A rendőrök javasolták hogy menjen el csináltatni egy koronavírus tesztet a legközelebbi kórházba, de szerencsétlenségére a kórházban pont elfogyott a teszt, ezért onnan továbbküldték egy másik kórházba.

A kormány ma esti adatai szerint a jelenleg fertőzöttek száma összesen 62752, az elmúlt huszonnégy órában 665 az új fertőzött. 9624-en szorulnak jelenleg kórházi kezelésre, 676 beteget az intenzív osztályon kezelnek, és 62752-en orvos által elrendelt házi karanténban vannak.

Eddig 132282-en gyógyultak, közülük ma 2881 -en.

Az elhalálozottak száma 32330, közülük ma 161-en hunytak el.

Az eddig megfertőződöttek (jelenleg fertőzöttek + gyógyultak + elhunytak) száma 227364.

Az elvégzett korona vírus tesztek száma 3171719. A mai napon elvégzett 67195 teszt megközelítőleg 1%-os eredményt mutatott, átlagosan minden 101 tesztböl 1 lett pozitív.

Az elmúlt huszonnégy órában a fertőzések száma 0,3%-kal emelkedett.

Az eredmények a lazítás ellenére stabilnak tünnek, a tesztek eredménye sohasem volt még ennyire jó mint ma. A kormány folyamatosan emlékeztet arra hogy változatlanul vigyáznunk kell, a helyzet visszafordulhat ha nem tartjuk be a szabályokat.

Ma délután kisütött a nap, a parkok tele voltak piknikezőkkel. Bár a szájmaszk hordása 6 év alatt nem kötelező, mégis sok kisgyereket láttam neonszínü vagy mintás maszkban. Egy anyuka elmesélte hogy kisfia hisztizett hogy szájmaszkot szeretne, mert a nővére is hord. Anyuka eleget tett a kívánságnak, és a kisfiú azóta is büszkén viseli kalózos szájmaszkját, így nagyfiúnak érzi magát.

A kormány változatlan, a szenátus nem szavazta meg az igazságügyi miniszter elleni két bizalmatlansági indítványt.

Nehéz elhinni, de úgy tünik, jó úton haladunk.

Kacziba Andi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában