Kacziba Andi blogja

2020.04.19. 22:30

Egész délután találgattunk, hogy mi történhetett

Kacziba Andi Dunaújvárosban született, jelenleg, Milánóban él. A koronavírus okozta helyzetről ír egy blogot, amelyet megosztunk önökkel:

duol.hu

Milánó, 2020.04.19 – 40. nap

Ismét vasárnap van. Nem is értem hogyan telhet az idő ilyen gyorsan. Reggel virágokat locsoltam, és feltöltöttem a virágcserepeket földdel. A nagyobb élemiszerboltokban dísznövényeket, növényápoló szereket, virágföldet gond nélkül vásárolhatunk, ha lábost, zoknit, bugyit nem is. Pár szót váltottam a szomszédlánnyal, aki egyre nehezebben viseli a másik szomszéd sikongató gyerekeit. Már ismerőseit sincs kedve hallani, és nehezére esik felvenni a telefont ha valaki hívja, úgy érzi nincs mit mondania. Eddig egy rohanó, ingergazdag életet éltünk. Legalább hat hete a négy fal közé vagyunk zárva, nem találkozunk senkivel, nincsenek közös élményeink, és a telefonban hogy vagy kérdés után már nincs sok megosztani valónk. Úgy érezzük, vákumban vagyunk.

Az egész ország láthatta az amatőr videót, amiben egy szinte teljesen meztelen nő a rendőrautó orrán hasal, és rendőrök állnak körülötte teljes védőruházatban. Egész délután találgattunk hogy mi történhetett, hiszen semmit sem értettünk a filmből, hogy ki, hol, és miért.

Annyi bizonyos hogy a hosszú bezártság és az esetleges otthoni kapcsolatok dinamikája, különös viselkedést vált ki sokakból.

[video width="320" height="560" mp4="https://www.duol.hu/wp-content/uploads/2020/04/video1587299890.mp4"][/video]

Az esti hírekből kiderült, hogy tegnap délután a Borgotrebbia-i lakók figyeltek fel először a különös nőre, aki tanga bugyiban, mezitláb sétált az utcán, ezért kihívták a 112-t. Az rendőrautó érkezésekor a zavaros állapotú nő az autó orrára vetette magát, és percekig meg sem mozdult, ezért a rendőrök értesítették a mentőket. A mentők érkezésekor a nő agresszívan támadt a rendőrökre és az ápolókra, de szerencsére minden sérülés nélkül sikerült kórházba szállítaniuk.

A kormány ma esti adatai szerint a jelenleg fertőzöttek száma összesen 108257, az elmúlt huszonnégy órában 3047 az új fertőzött. 25033-an szorulnak jelenleg kórházi kezelésre, 2635 beteget az intenzív osztályon kezelnek, és 80589-en orvos által elrendelt házi karanténban vannak.

Eddig 47055-en gyógyultak, közülük ma 2128-an.

Az elhalálozottak száma 23660 , közülük ma 433-an hunytak el.

Az eddig megfertőződöttek (jelenleg fertőzöttek + gyógyultak + elhunytak) száma 178972.

Az elvégzett korona vírus tesztek száma 1356541.

Az elmúlt huszonnégy órában a fertőzések száma 1,7%-kal emelkedett, ettől az eredménytől ismét bizakodóbbak vagyunk.

Folyamatosan olvassuk a híreket, mindenki a 2. Fázisról beszél, de egyelőre semi konkrétum.

Az éttermek készülnek a nyitásra, és próbálják átrendezni az asztalokat, hogy betartható legyen a vendégek közötti, legalább egy méteres távolság. Még nem tudni hogy az éttermek mikor nyithatnak a karantén után, de az biztos hogy befogadó képességük a harmadára fog csökkenni a biztonsági előírások miatt. Az olaszok már a tengerparti nyaralásukat tervezgetik, és úgy gondolják hogy a strandok is kinyitnak ezen a nyáron, habár erre sincs egyenlőre konkrét igéret.

Már a tavaszról lemondtunk, de tervezzük a nyarat.

Kacziba Andi

Térségi koronavírus információk

A dosszié további cikkei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában