Nagyvenyim

2020.04.16. 08:00

Az idei kötelező eboltásról

Nagyvenyim település honlapján dr. Szendrőy István ellátó állatorvos az alábbiakról tájékoztatta az olvasókat:

duol.hu

Fotós: shutterstock

A koronavírusos járványhelyzet miatt a szokásos májusi veszettség elleni összevezetéses eboltás a kijárási korlátozások megszüntéig nem végezhető el a megszokott módon. A korlátozások feloldása után meg fogjuk hirdetni újra.

Az országos főállatorvos állásfoglalásában úgy fogalmazott, hogy a jelenlegi súlyos helyzet miatt az évenként rendszeresen oltott ebek esetében nem számít szabálysértésnek, ha az oltás ideje kicsit elhúzódik. Szeretném hangsúlyozni az „évenkénti rendszeres oltás” kifejezés fontosságát, hiszen a tartós védettség csak ilyen módon tartható fenn. Több esetben tapasztaljuk, hogy néhány kutyatulajdonos évekig elfelejtkezik erről, pedig ennek súlyos közegészségügyi következményei lehetnek egy esetleges ebmarás esetén.

Végül ezúton is kérek mindenkit a védekezési szabályok betartására, amelyek során most különösen fontos egymásra fokozott figyelemmel lenni minden téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában