összeállítás

2020.04.20. 15:00

A hétvége legolvasottabb hírei

Az alábbiakban közöljük azokat a cikkeket, amelyre a legtöbben kattintottak itt nálunk a duol.hu-n.

duol.hu

A „hátrahagyott” autókat elszállítják

Az önkormányzat pénteken közölte: elkezdték a közterület-felügyelet munkatársai a „hátrahagyott”, üzemképtelen gépjárművek felderítését.

Protokoll szerint járnak el

Aggasztó hírek kaptak szárny­ra városszerte arról, hogy kórházból visszakerült, lázas, koronavírusos betegek vannak a Duna-soron lévő idősotthonban, beszélnek karanténról és sok mindenről. „Nincs koronavírusos betegük”, közli tényként a jelen állapotot Bölcskei Anna, az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai intézményvezetője. Esetük példa arra, miként lesz egy megelőző intézkedésről elborzasztó járványhír.

Bölcskei Annától megtudtuk, protokollok (és mindig a legújabb) szerint járnak el, amelyeket az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és az operatív törzs juttat el hozzájuk. Ezek alapján, a kórházi kezelésről visszatért idős lakót elkülönített szobában, karanténba kell helyezni. Ugyanazok a szabályok vonatkoznak ezekre az esetekre, mint a külföldről hazatérőkre, a fertőzöttel érintkező emberre. Fertőzöttként kell rájuk tekinteni, még akkor is, ha a betegségnek, amellyel az idős ember a kórházba került, köze nem volt a koronavírushoz, hanem teszem azt elesett – ami hamar megesik idős korban –, vagy bármilyen más baj érte. Egyszóval: kórházi kezelést igénylő egészségügyi problémája volt. De nem tudhatják, hogy a kórházban mennyire volt kitéve vírusfertőzés-veszélynek.

 

Két dunaújvárosit a lakásukban sodrófával, kalapáccsal és vascsővel bántalmaztak

A Fejér Megyei Főügyészség több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta annak a két férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, akik 2019. december 17-én, hajnalban két dunaújvárosi sértettet lakásukban sodrófával, kalapáccsal és vascsővel bántalmaztak, amelynek következtében a sértettek életveszélyes sérüléseket szenvedtek.

Közúti veszélyeztetés miatt felel a férfi

A dunaújvárosi rendőrök befejezték egy 32 éves férfival szemben folytatott ügy vizsgálatát.

A nyomozás adatai szerint K. István 2019. október 14-én délután személygépkocsival a 6219-es számú úton közlekedett az M6-os autópálya felől Dunaújváros irányába. Haladása során utolért egy autót, amit körforgalomból kihajtva, forgalom elől elzárt területen keresztül előzött meg úgy, hogy szemből egy szabályosan közlekedő teherautó érkezett. A manőver során az előzött személygépkocsi és a teherautó között elhaladva a járművek csak mindössze néhány centiméter távolságra voltak egymástól. Ezt követően az autó elé hajtva K. István szándékosan, intenzíven fékezett, majd az ablakon kihajolva szidalmazta a sofőrt és utasait. A 32 éves férfi a kockázatos manőver közben a szabályosan közlekedő autóst többször fékezésre kényszerítette, közvetlen balesetveszélyt előidézve. Cselekményéről a másik autó menetrögzítő kamerája felvételt készített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában