2020.03.08. 12:00
Részeges-kellemes sült csirkemellek
A szóbeszédben akadnak, akik nőies ételnek titulálják az ananászos-sajtos és az ananászos-almás csirkemellet. Hogy „férfiasabb” legyen, egy kis alkoholt kínálunk – nem hozzájuk. Bennük.
Hozzávalók: 2 darab csirkemellfilé, só, bors, 1 gerezd fokhagyma, egy kevés olaj, 4-8 darab ananászkarika (a konzerves változat), 15 dkg sajt, 1,5 dl tejszín és 1 dl fehérbor. Kezdésképpen a húst sózzuk, borsozzuk, fokhagymával bedörzsöljük, majd körülbelül 10 percig állni hagyjuk. Ezután olajat hevítünk, serpenyőben elősütjük a húsok mindkét oldalát. Egy tepsi vagy jénai tál aljára kevés olajat öntünk, erre kerülnek a csirkemellek, arra pedig az ananászok, valamint a konzerv levéből 1-2 evőkanálnyi. Erre rászórjuk a reszelt sajtot és meglocsoljuk a tejszínnel. Alufóliával lefedve 200 fokra előmelegített sütőben mintegy 10 percig sütjük, időközben aláöntjük a bort is, így finom szaftos lesz. Végül a fóliát levesszük, és az ételt grill fokozaton 5 percig sütjük, míg a sajt szép aranyszínű nem lesz.