Pénzügyi tudatosságról és korszerű bankolásról az Aranyban

2020.03.07. 11:00

Egy hetük a pénz körül forgott

Közel 30 országban egy időben zajló European Money Week kezdeményezéshez már hazánk is csatlakozott néhány évvel ezelőtt.

Török Tímea

A hetedik évfolyamból a b osztály lett az első helyezett

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A népszerű programhoz kapcsolódóan Magyarországon Pénz7 elnevezéssel rendezvénysorozat jött létre, amelyet március 2–6. között tartottak a többi között az Arany János Általános Iskolában is.

A Pénz7 célja, hogy már fiatal kortól segítse a pénzügyek iránt érdeklődő diákokat ismereteik bővítésében, és felhívja a figyelmüket a mindennapi pénzügyi tudatosságra. Magyarországon példaértékű szakmai összefogás jött létre a kezdeményezéshez kapcsolódó rendezvénysorozat megvalósítására. Az együttműködő szakmai partnerek a többi között az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Pénzügyminisztérium, valamint a Magyar Bankszövetség is, amelyek mind küldetésüknek tekintik a jövő nemzedék pénzügyi nevelését.

A hetedik évfolyamból a b osztály lett az első helyezett
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Az Arany-iskolában is témahetet szerveztek a hatodik és hetedik évfolyamosok számára, az évfolyamok diákjait oktató pedagógusok közreműködésével. Az idei év témája a korszerű pénzkezelés, ezért a Bankoljunk okosan! címet kapta. Hirs Anita matematikatanár vállalta magára a főszervezői feladatokat. Hétfőn elképesztő érdekességeket tudhattak meg az aranyosok a pénzről, kedden az OTP Bank helyi fiókvezetője, Deli Attila tartott izgalmas előadást, és válaszolt minden kérdésre, voltak vendégségben a Rudasban, a friss tudással szabadulhattak játékosan, és a megtakarítás jegyében kedves malacperselyek is készültek.

– Nagyon hasznos volt a hét, mert megtudtam például, hogy nem jó a születési dátum PIN-kódnak, a legtöbbet gyártott pénz a Monopolyban használt, és még a matekóra is elmaradt – erősítette meg a helyszínen szerzett tapasztalatainkat Barkóczi Soma hetedikes diák.

A kormány stratégiai célja is ez

A magyar kormány pénzügyi tudatosság fejlesztéséről szóló stratégiájának legfontosabb célja, hogy a mindennapi élethez, a megtakarítások tervezéséhez és az öngondoskodási formák kiválasztásához megfelelő pénzügyi ismereteket biztosítson a magyar családoknak – hangsúlyozta Varga Mihály. Elismerésre méltó tény az is, hogy a pedagógusok, valamint az önkéntes szakemberek a személyes közreműködésükkel járulnak hozzá a bankszféra és vállalkozói szektor, illetve a kormányzat közös társadalmi programjához.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában