A pódiumbeszélgetés-sorozat diákokkal folytatódott a Keriben

2020.02.28. 20:00

A fiatalok is tudják már, hogy Nőnek lenni jó!

Nőnek lenni jó! Ez a kijelentés gyakorta elhangzik azokon a pódiumbeszélgetéseken, amelyeknek ötletgazdája, moderátora Szente Tünde szociológus, aki közismert nőket faggat sikereikről, mindennapjaikról, arról, hogyan élik meg nőiségüket.

Balla Tibor

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Ezúttal a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Centrum tanétterme adott helyszínt a beszélgetésnek, ám a megkérdezett korosztály is a helyhez igazodott, ezúttal a junior vonalat fejtette fel két tanuló, Nyári Ivett és Varga Dorka, valamint egy fiatal pedagógus, Szabó Réka segítségével, tegnap.

Szente Tünde szociológus, Nyári Ivett és Varga Dorka felszolgáló tanulók, valamint egy fiatal pedagógus, Szabó Réka a pódiumbeszélgetésen
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap
A közönség soraiban is az iskola diákjai ültek
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A közönség soraiban is az iskola nagykamasz tanulói ültek. A beszélgetés témaköre természetesen ezúttal sem váltott dimenziót, a női szerepek, az előítéletes gondolkodás, a hogyan szeretünk hármasát célozta meg Szente Tünde. Természetesen ennél árnyaltabb társalgás folyt, szóba került a többi közt a család funkcióváltozásai történelmi korszakonként, a női, férfiszerepek elkülönülése, keveredése, ezek összeegyeztethetősége, sőt, a szerepkonfliktusok is. Korunk egyik generációs alapkérdése a gyermekvállalási hajlandóság megváltozása is pellengérre került, de a negatív és pozitív előítéletek, a konfliktushelyzetek és azok kezelése is szóba került. Magától értetődően taglalták a nők különböző kultúrákban, a munkaerőpiacon, a családban betöltött szerepét is csakúgy, mint a férfi–nő viszonyt a szépirodalomban vagy a filmművészetben. Mindezeket a témákat történelmi, kulturális, gazdasági, szociológiai, pszichológiai és demográfiai szempontokból is megközelítették, ám mindenki a saját tapasztalatai alapján is hozzáadta véleményét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában