különböző felekezetek

2020.01.25. 09:00

Befejeződött az idei imahét

Dunaújváros – Vasárnap kezdődött meg az országos ökumenikus imahét. Az imahét napjain a különböző felekezetű gyülekezetek ökumenikus közösségben tartanak istentiszteleteket és imádkoznak a keresztények egységéért.

Agárdy Csaba

Kovács István, Braun Ervin, Jakab Erika és Stermeczki András tegnap a római katolikus főtemplomban

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Az ökumenikus imahetet 1908 óta rendezik meg, az eseményen először még csak az anglikán és a katolikus egyház tagjai vettek részt, és csak az egyesült államokbeli Graymoorban tartották meg. A program Magyarországon mintegy két évtizedes hagyományra tekint vissza.

Dunaújvárosban hétfőtől tegnap estig tartottak az imahét eseményei. A két római katolikus templom, az evangélikus, a református valamint a baptista templom volt a „házigazda”. A héten beszédet mondott Braun Ervin baptista gondnok, Jakab Erika református lelkész, Kovács István görögkatolikus parókus, Baltási Nándor római katolikus plébános.

Tegnap a belvárosi Krisztus király római katolikus főtemplomban zárult az imahét, Stermeczki András evangélikus lelkész előadását hallhattuk.

Kovács István, Braun Ervin, Jakab Erika és Stermeczki András tegnap a római katolikus főtemplomban
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában