nincs megállás

2019.12.24. 07:30

Szenteste az online világban

Bizony nem egyszerű az online szerkesztők élete. A mátrixban nincs hétvége vagy karácsony. Rá vagy kapcsolva a gépre és kész.

Kállai Félix - Morva Dávid

Fotó: mylordkatie.wordpress.com

Míg mások bontogatják a szépen becsomagolt ajándékokat, (amit aztán pár nap múlva visszavisznek a boltba – hehe) én Neo-t keresem, mert bizony itt én vagyok Smith ügynök. Böngészem a híreket, a Facebookot, a rendőrségi, katasztrófavédelmi alkalmazásokat, hátha rábukkanok valahol. Ígérem, ha meglesz és valami nem karácsonyit csinál, azonnal tudósítok róla.

Természetesen nálunk is lesz szenteste, ajándékokkal, karácsonyi dallamokkal, töltött káposztával és bejglivel, december 27-én, ugyanis akkor leszek szabadnapos. Mert ugye nekem senki se szabja meg, hogy mikor ünnepeljek. Sőt még az is lehet, hogy a szilvesztert eltolom pár nappal, így ez az év nálam 370 napos lesz.

2000 éve sem pihentek az online-os kollégák, hiszen a jó hírről azonnal tudósítottak a hírvivők:

„Megszületett ma nektek a Szabadító a Dávid városában, ő az Úr, a Messiás.”

Azt hiszem, azóta is ez a legjobb hír a világtörténelemben.

Kállai Félix


Ha már Dávidról és az Ő városáról van szó, sziasztok online vagyok, Dávid vagyok.

Na jó, ez így nem teljesen igaz, hiszen a 2018-as esztendővel ellentétben, idén karácsonykor nem leszek online, de az ünnep természetesen nem marad el.

A családunkban nagy hagyománya van az ünnep megtartásának. A Karácsony minden egyes mozdulata jól bejáratott, és előre megtervezett. Az ünneplés jószerivel már december 23-án megkezdődik, ekkor ugyanis körbejárom a családtagokat a szentháromság nevében, (atya-fiú-szentlélek helyett, nálam a nagymama-nagynéni-unokatestvér trió a nyerő) és ünnepi „göncökbe” öltöztetjük a fákat. Másnap, azaz december 24-én otthon, már rutinos karácsonyi „manóként” ténykedem, és közösen díszítjük fel a fenyőt.

Ezt követi az ebéd, ami természetesen nálunk is hal hallal, majd felkerekedünk – immár a teljes család – és közösen kimegyünk a helyi temetőbe. Fenyőágakkal, gyertyákkal, hogy egy kicsit azokkal is karácsonyozzunk, akiknek szintén a karácsonyi asztalnál lenne a helyük, de már nem ülhetnek ott velünk.

Végül pedig következik az ajándékbontás, az önfeledt kártyaparti, a nevetés, a fények, az égő, a csillagszóró, a forralt bor, a sütemény, az édes a sós, az öröm, a mákos kalács, a boldogság, a fenyő, a fenyőillat, a ma mindent lehet, a még több mákos kalács, a béke.

Remélem nektek is hasonlóban lesz részetek.

Morva Dávid

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában