Ön elutazna Karácsonykor?

2019.12.24. 14:00

Karácsonykor: menni vagy maradni?

Egy nemrég közzétette felmérés szerint, a hazai szállodákban alig van szabad szoba a karácsonyi időszakban.

Morva Dávid

Forrás: Pixabay

Az egyik legnépszerűbb karácsonyi film a Reszkessetek betörők alapkonfliktusa abból fakad, hogy a család elutazik Karácsonykor, de a fiút otthon hagyják.

Hazánkban is egyre népszerűbb az a trend, amely szerint egyre többen töltik szállodában az ünnepi időszakban. A Magyar Nemzet cikke szerint Karácsonykor, a két ünnep között valamint Szilveszterkor is tömve vannak a hazai szállodák. Ennek jártunk utána helyben. Az egyik helyi utazási iroda vezetőjét, Tóth Andrást kérdeztük a témában.

Országosan igen, helyben nem

Tóth András munka közben Fotó: Morva Dávid/Dunaújvárosi Hírlap

A szakember elmondta, országosan valóban nagy divatja van az ünnep, illetve az ünnepi időszak szállodába töltésének, de helyben erre kevés hajlandóság mutatkozik az emberek részéről.

- Összességében elmondható, hogy a nálunk megfordulók kis hányada az, amely Karácsonykor utazásra adná a fejét, legyen szó belföldről vagy külföldről. Ennek oka elsősorban, hogy ebben az időszakban inkább a nyárra történő előfoglalások zajlanak. Hiszen lassacskán a szállodák megnyitják a jövő évi helyeket. Csakúgy, mint a nyári nyaralásoknál, a télieknél is fél évvel előre kell gondolni, azaz már nyáron le kell foglalni a téli helyeket, erre azonban még nem mutatkozik hajlandóság az utazóközönség részéről.

Hozzátette a téli utak felárasak, így inkább az ünnepek lecsengését követően utaznak a helybéliek. Ilyenkor pedig inkább a trópusi utakat választják.

Ön hol tölti a karácsonyt?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában