Nem csak az angoltudás számított, a kézfogás is fontos volt

2019.12.06. 11:30

Játékosan vetélkedtek a Petőfi Sándor iskolában

A Petőfi Sándor Általános Iskolában régi hagyomány már, hogy megrendezik a játékos angol vetélkedőt. Az idei verseny tegnap délután volt.

Agárdy Csaba

Fotós: LI

Hekkelné Imre Györgyi főszervezőtől megtudtuk, hogy ebben az évben három évfolyam mutathatta meg tudását, a harmadik, a negyedik és az ötödik. Korábban az ötödik évfolyamosok nem versenyeztek. Külön mérték össze erejüket az emelt szintű és a nem emelt szintű angolosok. Kéttagú csapatok indultak, a város minden általános iskolája képviseltette magát. A vetélkedőn nemcsak a gyerekek mutatták meg magukat, hanem szüleik is, úgyhogy a földszinti folyosón nagy volt a tumultus és az izgalom, az „ősök” feszülten várták a végeredményt.

Hekkelné Imre Györgyi, a vetélkedő főszervezője, a Petőfi iskola né- met szakos tanára

Árvai Gyöngyi intézményvezető-helyettes az eredményhirdetéskor elmondta, hogy ezúttal mindenki győztesnek számít, ezért azok is kaptak elismerő oklevelet, akik nem kerültek dobogóra. Mivel közeleg a Mikulás, minden gyerek választhatott magának ajándékot.

Ezen a délutánon a gyerekeknek, főleg a fiúknak nemcsak angolból kellett vizsgázniuk, hanem kézfogásból is, hiszen az intézményvezető-helyettes elvárta a kézfogásnál a szemkontaktust és a kemény, férfias szorítást.

A gyerekek a vetélkedő után, az eredményhirdetésre várva

A végeredmény

Várnagy Kitti és Fehérvári Dominik veszi át az elismerést Árvai Gyöngyi intézményvezető-helyettestő

3. évfolyam, nem emelt szint: 1. Petőfi Sándor Általános Iskola (Várnagy Kitti, Fehérvári Dominik), 2. Gárdonyi Géza Általános Iskola (Balogh Nikolett, Mayer Hedvig).

Emelt szint: 1. Dózsa György Általános Iskola (Németh Zsolt, Szabó Péter), 2. Petőfi iskola (Azari Gellért, Tar Szabolcs Bence).

4. évfolyam, nem emelt szint: 1. Móricz Zsigmond Általános Iskola (Grábics Noel, Vasvári iskola (Virág Bence, Kis Benedek).

Ledveczky Zsófia és Nagy-Bokor Máté a 4. évfolyam emelt szintű győztesei
Fotók: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Emelt szint: 1. Dózsa iskola (Ledneczky Zsófia, Nagy-Bokor Máté), 2. Arany iskola (Csató Viktória, Kovács Dominika).

5. évfolyam, nem emelt szint: 1. Vasvári iskola (Csajtai Vivien, Szabó Zsombor Antal), 2. Petőfi iskola (Sárosi Bianka, Varga Gergő).

Emelt szint: 1. Petőfi iskola (Grabecz Gréta, Pintér Zoé), 2. Arany iskola (Böröcz Máté, Szathmári Milán).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában