speciális útvonalat repülve rajzolták

2019.12.30. 17:00

Az ország legnagyobb karácsonyfája az égen

A magyar, kétszemélyes, oktató és sportrepülőgépeket fejlesztő, gyártó és forgalmazó vállalat Magyarország legnagyobb karácsonyfáját rajzolta meg hazánk egére.

Balla Tibor

A Magnus Aircraft Zrt. ­október elején ünnepélyes ­keretek között nyitotta meg az 5100 négyzetméter alapterületű kompozitüzemét Pécs mellett, amely a 2018 januárjában megkezdett üzemegység második üteme.

Vári Gyula főpilóta, Horváth Hanna, Faragó István és Fábián Gábor berepülőpilóták két Magnus Fusion 212 repülőgéppel kötelékben repülték le a speciális útvonalat, amelynek köszönhetően egy karácsonyfa forma volt látható a repülőgépeket nyilvánosan élőben követő applikációban, a Flightradar24.com oldalon. A vállalat belső szabályzata szerint a berepülő pilótáknak kötelező útvonalrepülést is gyakorolniuk, így ez a speciális alkalom is egyike volt az ilyen készségmegőrző feladatoknak.

A karácsonyfa törzse Pécsnél, a csúcsa pedig Siófok magasságában volt látható, a teljes útvonal 358 kilométer több, mint 20 fordulóval, ami közel két órát vett igénybe.

A karácsonyfa törzse Pécsnél, csúcsa pedig Siófok magasságában volt látható Fotó: flightradar

A magyar fejlesztésű Fusion 212 kialakításának, szerkezetének és gazdaságos üzemeltetési igényeinek köszönhetően ideális oktatógép, amely alkalmas az upset recovery training (vagyis kontrollálatlan repülési helyzetek elkerülése) megnevezésű, balesetmegelőzési céllal létrehozott nemzetközi programban való felhasználásra is. Ezzel az akcióval a Magnus Aircraft Zrt. Magyarország lakosságának szeretett volna kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendőt kívánni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában