eredményt hirdettek

2019.12.09. 07:00

Ahogyan a diák látja a világot

A Dunaújvárosi Egyetem Társadalomtudományi Intézet Pedagógiai és Kommunikációs Szakmai Kollégiuma fotópályázatot hirdetett hallgatói számára. Ennek ünnepélyes eredményhirdetését tartották.

Balla Tibor

Fotós: LI

Fotós: LI

Összesen több mint 80 mű érkezett a versenyre 31 pályázótól három kategóriában: fény és árnyék, diákélet, portré. Ezek közül a legjobb 30 mű került ki az egyetem főépületében a paravánokra.

Várnai Gyula, Pátrovics Gábor és Rohonczi István az átadón
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Azt, hogy melyik legyen az a harminc, szakértő zsűri döntötte el, amelynek tagja volt Rohonczi ROHO István képzőművész, Szakács István, a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék oktatója és Várnai Gyula Munkácsy-díjas képzőművész. A megnyitó ceremónia nyitányaként dr. Balázs László, a Társadalomtudományi Intézet igazgatója tartott köszöntő beszédet, és Rohonczi István, valamint Szakács István mondta el véleményét a beérkezett pályamunkákkal kapcsolatban. A megnyitón megjelent dr. Kőkuti Tamás, a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék vezetője, a Pedagógiai és Kommunikációs Szakmai Kollégium koordinátora, Melkovics János, a tehetséggondozási munkacsoport vezetője, és a Tudományos Diákköri Tanács titkára, Dósáné Pap Györgyi is.

Rengeteg színvonalas pályamunka érkezett
Fotók: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Három kategóriában több mint 80 pályamű

A „Fény és árnyék” kategóriába összesen 52 mű érkezett a felhívásra. Ez a kategória volt a legszínvonalasabb, a kiállított képek több mint a felét, 16 művet innen választott a zsűri. A 3. helyezést Varga Tibor, a másodikat Király József érte el, a győztes pályaművet Pátrovics Gábor jegyezte.

Demeukhan Aididar (balra) ünnepli a győzelmet

A Diákélet kategória 3. helyezését Király József, a 2. helyezést Okujava Davit érte el, a legjobb Diákélet-mű pedig Demeukhan Aididar nevéhez fűződik.

A harmadik, a Portré kategóriába összesen 26 mű érkezett, amelyből 11-et állítottak ki. A 3. helyezést Tizraoui Gianni, a 2. helyezést Terdik Péter kapta meg, és végül a legjobb portrét Domján Barbara készítette el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában