Jubiláló tagjait köszöntötte a múlt héten a Pedagógusok Szakszervezete

2019.11.19. 08:00

Hosszú évtizedek kitartó munkájáért

Bensőséges hangulatú találkozón köszöntötte jubiláló tagjait a Pedagógusok Szakszervezetének helyi és járási szervezete. Az ünnepségen az Aprók Háza óvodásai – Bodnár Maja, Bodnár Zoltán, Kismoni Petra – léptek fel, majd a Széchenyi gimnázium tanulói – Jánosi Hanna és Magyar Zsófia – szolgáltak zenés műsorral. Az alábbiakban a díjazottak méltatását közöljük.

Fotó: LI

Ötven éve az érdekképviselet aktív tagja Hargitai Antalné, biológia–földrajz szakos tanár, aki Pécsett szerzett diplomát 1973-ban, majd 1982-ben került a Mező Imre iskolába. A ’90-es években az iskolaegyesítéskor a Gárdonyi iskolába került, később Dankó Gyuláné mellett igazgatóhelyettesként is dolgozott három éven át. Tíz évig Dunaújvárosban a nyári napközis tábort vezette, 2009-ben ment nyudíjba.

Szintén 50 éve tagja a Pedagógusok Szakszervezetének Peres Judit óvodapedagógus. 1969-ben végzett Szarvason az Óvónőképző Főiskolán. Dunaújvárosban a 4-es számú óvodában kezdett dolgozni, majd 1975-ben átkerült a 20-as számú óvodába (1975–1985-ig) 1985-ben a 21-es számú óvodába ment, a mai Margarétába. Itt vezetőhelyettes volt hosszú ideig. Pályafutása során 1990-ben miniszteri dicséretben részesült, idén szeptemberben pedig aranydiplomát vehetett át Szarvason.

Négy évtizede szakszervezeti tag Kakas Tiborné óvodapedagógus. 1979 óta tagként majd 1986-tól alapszervezeti titkárként dolgozott az óvodájában. Rátermettsége, az emberekhez való viszonya eredményeként 2006 márciusában megválasztották Dunaújvárosban az általános iskolai és óvodai tagozat gazdasági felelősének. Munkája alapos, precíz. 2013-ban Eötvös József-emlékérem ezüst fokozat adományozásával ismerték el munkáját, 2017-ben pedig Eötvös József-emlékérem arany fokozatával tüntették ki.

Szuprics Tamás pedagógus-szakszervezeti tagságát immáron 40 éve öregbíti. Szuprics Tamás 1984-től a Széchenyi István Gimnázium és Kollégium magyar–történelem szakos tanára. A tavalyi évben ment nyugdíjba, de vett egy kis levegőt, és immár újból az iskolában van, s erősíti a csapatot. Kedves, harmonikus egyéniség, a diákok és a kollégák által kedvelt ember. Az iskolai programok lelke.

Negyedszázada a PSZ tagja Szmrtyka Ákosné, dajka. Szakmáját kereskedelmi szakközépiskolában végezte. Az iskolai évek után a Dunaker Vállalatnál kezdett dolgozni. 1999-ben váltott munkahelyet, azóta dajka néni. Mónika lelkiismeretes dolgozó, szeretik nem csak a gyerekek, de a kolléganők is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában