Pesei Klaudia is képviseli megyénket

2019.11.19. 08:00

Egyedüli általános iskolásként delegálták

A Fejér Megyei Diákparlament november 12-én ülésezett Székesfehérváron. A rendezvényen Fejér megye oktatási intézményeinek képviseletében a rácalmási Pesei Karolina, a Jankovich Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nyolcadikos diákja is részt vett, mi több, kimagaslóan teljesített.

Tóth Alexandra

Fotós: ZSEDROVITS ENIKO

Fotós: ZSEDROVITS ENIKO

Karolinát iskolája diákönkormányzata és tantestülete egyöntetű döntés alapján küldte el a tanácskozásra, ahol Mészáros Attila székesfehérvári alpolgármester, az ülés levezető elnöke bejelentette, ahogy 2014-ben és 2017-ben, úgy 2020-ban is a megyeszékhely ad otthont az országos diákparlamentnek. Ez a fórum egy óriási lehetőség a fiatalok számára, ahol az oktatásért felelős minisztérium vezetőivel, képviselőivel három napon keresztül vitathatják meg az iskolájukat, továbbtanulásukat, a köznevelést illető, a diákokat foglalkoztató legfontosabb kérdéseket.

A 2020-as ODP január 31. és február 2. között zajlik mintegy 320 fiatal részvételével. Ez Fe­jér megyéből 13 delegált diákot jelent, a küldöttek között pedig egyedüli általános iskolásként szerepelt Pesei Karolina.

Pesei Karolina a Jankovich iskola talpraesett 8. osztályos diákja
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Karolina 5. osztályos kora óta a DÖK tagja, azóta aktívan vesz részt közösségi feladatokban. Székesfehérvárra egy előre, de teljes mértékben általa megírt beszéddel érkezett, felszólalásának tárgya az iskolai túlterheltség és a műszaki infrastruktúra elmaradottsága volt, amelyre ott a helyszínen Mészáros Attila reagált is.

Karolina büszkén, de izgalommal várja a januári alkalmat, és lapunknak elmondta, bár élénken érdeklődik a politika és a közélet iránt, felnőttként mégis inkább környezetvédelemmel szeretne majd foglalkozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában