bolhák, kullancsok

2019.11.01. 16:30

Állandóan szezon van

S. Töttő Rita/FEOL

Tény, hogy az őszi időszak beköszöntével kevesebb vérszívóra kell számítani sétáltatás során, de sajnos a kullancsmentes szezon már a múlté. Íme néhány teendő vagy jótanács, amit érdemes megfontolni. Az őszi időszakban a lehullott falevelekben előszeretettel bújnak meg a kullancsok, bolhák. Éppen ezért, ha lehet, ne engedjük kedvencünknek azt, hogy a nagyobb kupacokban szaglásszanak, mert könnyedén a testükre kerülhetnek a kellemetlenkedő vérszívók.

A bundaváltás is ebben az időszakban kezdődik el – a melegebb, tömöttebb szőrzetet azonban nemcsak az ebek, de a bolhák is roppantul kedvelik. Ezért ebben az időszakban érdemes még nagyobb gondot fordítani a bolhamentesítésre, főleg kint tartott kutyák esetén. A bent tartott kutyáknál pedig a lakásban meghúzódó, meleget kereső paraziták miatt kell aggódni. Éppen ezért érdemes minden évszakban gondoskodni a bolha- és kullancsriasztó eszközök beszerzéséről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában