Kegyeletünket rójuk le az elhunytak emlékének

2019.10.29. 07:00

Zsúfoltság a temetőknél

A közelgő mindenszentek és halottak napja alkalmából sokan látogatják meg a temetőket, hogy virággal, koszorúval, mécses gyújtásával emlékezzenek szeretteikre.

duol.hu

Fotós: LI

Amíg mi emlékezünk, a bűnözők eltulajdoníthatják a síroknál felügyelet nélkül hagyott táskákat; a parkoló autókban hagyott tárgyakat; a nem megfelelően védett otthonokból pedig az értékeinket – áll az ORFK Kommunikációs Szolgálatának közleményében. Érdemes megfogadni a tanácsaikat.

Ha elmegyünk otthonról, zárjuk az ablakokat, ajtókat. Védjük ingatlanunk biztonságát akkor is, ha rövid időre megyünk el otthonról!

Vigyázzunk és figyeljünk egymásra ezekben a napokban!

A temetők környékén megnövekszik a forgalom, a buszok zsúfoltak. Figyeljünk értékeinkre, azokat tartsuk a táska, kabát belső zsebében! A táskát mindig tartsuk testközelben, szem előtt! Ne viseljünk feltűnő ékszereket! A temetőbe látogatáskor ne vigyünk sok készpénzt, jelentős értéket! Az iratainkat és lakáskulcsot ne tartsuk egy helyen, és ne tartsuk a PIN-kódot bankkártya mellett! A temetőben a táskánkat egyetlen pillanatra se hagyjuk őrizetlenül!

A csendes elmélyüléskor se hagyjuk figyelmen kívül a biztonsági előírásokat, jó tanácsokat Fotó: Laczkó Izabella

Ha autóval érkezünk, a járművet zárjuk be, és győződjünk meg arról, hogy nem hagytunk az ülésen értéket!

E napokban a közúti forgalom az átlagos többszörösére nő, ezért ne megszokásból közlekedjünk. A gyalogosok külön figyelmet érdemelnek, hiszen ők a közlekedés legvédtelenebb résztvevői. Főként a temetők környezetében megnő a gyalogosok száma. Az autósoknak fokozott körültekintéssel kell közlekedniük! – áll az ORFK közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában