Frissen főtt ételek gyorsan

2019.10.12. 19:00

Nem kell órákat tölteni a konyhában, hogy ízletes fogások készüljenek

Függetlenül attól, hogy most ismerkedik a főzés tudományával vagy tapasztalt háziasszonyként már évtizedek óta főz a családjának, soha nem árt, ha van néhány egyszerűen elkészíthető új recept a tarsolyában.

Mediaworks/Fanny Konyha

Ízletes bableves

HOZZÁVALÓK (4 SZEMÉLYRE): 2 db zöldségleveskocka, 100 g füstölt húsos szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 db sárgarépa, 1 ág szárzeller, 4–6 ek. sűrített paradicsom, só, bors, 400 g fehérbabkonzerv. ELKÉSZÍTÉS: 1. Oldjuk fel a leveskockákat 1 liter forró vízben. Szárazon hevítsünk fel egy lábast, és pirítsuk benne aranyszínűre a felkockázott szalonnát. Azután szedjük ki, és tegyük félre. 2. A visszamaradt zsíradék háromnegyedét öntsük ki, majd a maradékon pirítsuk meg a megtisztított, felaprított vörös- és fokhagymát, répát és zellert. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, öntsük fel az alaplével, és forraljuk fel. Ezután sózzuk, borsozzuk meg a levest, és közepes lángon főzzük addig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. 3. Húzzuk le a levest a tűzről, és pürésítsük botmixerrel. Végül forgassuk bele a leszűrt babot, és forraljunk rajta egyet. A ropogós szalonnával megszórva tálaljuk. Friss kenyeret kínálhatunk hozzá. EGY ADAG: 350 kcal

Csirkés tészta baconnel

HOZZÁVALÓK (4 SZEMÉLYRE): 400 g szarvacska tészta, só, 4 szelet bacon, 500 g csirkemellfilé, bors, 1 tk. olasz fűszerkeverék, 3 gerezd fokhagyma, 150 g fagyasztott zöldborsó, 100 g tejföl, 100 ml tejszín, 100 g mozzarella, parmezánforgács, 1 csokor petrezselyem. ELKÉSZÍTÉS: 1. Főzzük ki a tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint, majd szűrjük le. 2. Száraz serpenyőben süssük ropogósra a baconszeleteket, majd szedjük ki, és aprítsuk fel őket. A visszamaradt zsíradékon pirítsuk meg a megtisztított, felkockázott csirkemellet. Hintsük meg némi sóval, borssal és a fűszerkeverékkel, keverjük hozzá a meghámozott, átnyomott fokhagymát, a kissé felengedett borsót, a tejfölt, továbbá a tejszínt, és forraljuk fel. Azután közepes lángon főzzük addig, amíg a hús és a borsó meg nem puhul. 3. Forgassuk a csirkés keverékhez a felaprított mozzarellát egy kevés parmezánforgácscsal együtt, és főzzük tovább, hogy a sajtok kissé megolvadjanak. Végül keverjük hozzá a tésztát. A pirított baconnel, a finomra vágott petrezselyemmel és némi parmezánforgácscsal megszórva kínáljuk. EGY ADAG: 790 kcal

Tejszínes–gombás csirke

HOZZÁVALÓK (4 SZEMÉLYRE): 1 db húsleveskocka, 4 szelet bacon, 600 g csirkemellfilé, só, bors, 60 g liszt, 4 ek. olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 250 g gomba, 3 gerezd fokhagyma, 100 ml száraz fehérbor, 100 ml cukrozatlan habtejszín, 1 csokor petrezselyem. ELKÉSZÍTÉS: 1. A leveskockát oldjuk fel 100 ml forró vízben. Száraz serpenyőben süssük ropogósra a bacont, majd szedjük ki, és óvatosan törjük apróra. A kisült zsírt tegyük félre. 2. A megmosott, szárazra törölt csirkemellet vágjuk szeletekre, sózzuk, borsozzuk meg, majd hempergessük meg a lisztben. Öntsük az olívaolajat a baconből kisült zsírhoz, forrósítsuk fel, és süssük rajta aranyszínűre a hússzeleteket. Azután szedjük ki mindet, és tegyük félre. 3. A visszamaradt zsíradékon fonnyasszuk meg a meghámozott, felszeletelt vöröshagymát. Adjuk hozzá a megtisztított, falatnyi darabokra vágott gombát, és pirítsuk pár percig. Ezután forgassuk bele a meghámozott, átnyomott fokhagymát, és pirítsuk együtt további néhány percig. 4. Öntsük fel a gombás keveréket a borral, és nagy lángon főzzük addig, amíg az összes alkohol el nem párolog. Adjuk hozzá az alaplét és a tejszínt, sózzuk, borsozzuk meg, majd kis lángon főzzük készre a ragut. Végül tegyük bele a hússzeleteket. Forrón, a felaprított petrezselyemmel és a pirított baconnel megszórva tálaljuk. EGY ADAG: 440 kcal

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában