Vidám Emberek Közössége

2019.10.08. 14:00

Az orvos receptre írná fel ezt a hozzáállást

Van egy civil szervezet, amely szépkorú hölgyekből áll javarészt és mindenhol, ahol csak megfordulnak, vidámságot és életigenlő pozitivitást hagynak maguk után.

Török Tímea

A Vidám Emberek Közössége 2015-ben Kulcson alakult. Az életre hívás célja „csak” az volt, hogy együtt legyenek és segítsék egymást. Mára már 22 főt számlál a közösség. Nem csupán Kulcson, de a környékbeli települések mindegyikén rendszeres szereplői az idősebb korosztályt is megszólító rendezvényeknek. Néha még az országhatáron túl is elviszik Kulcs jó hírét. Környezetük szépítéséből is kiveszik a részüket, a kulcsi Hatok tere parkjának örökös kertészei és takarítói, és – ők csak úgy fogalmazzák meg – örökbe fogadták a területet, mert úgy rendezgetik, mint az otthoni háztájit.

Október 4-én is meghívásokkal volt teli a vidám kulcsiak naptára. Egyszerre volt fellépésük Nagyvenyimen és Iváncsán is.

A közösség aktivitása 2015 óta töretlen

A népszerűség bizony néha ilyen kötelezettséget is von maga után. Már komoly és egyszerre vidám repertoárral rendelkeznek, fellépőruhákkal és színpadi rutinnal is. Jól sikerült a fellépés mind a két meghívás során, remek hangulatot teremtettek, és ők maguk is jól érezték magukat.

Sokan persze felhúzott szemöldökkel méregetik a közösség tagjait. Miért ilyen vidámak, mitől van annyi mosoly mindig, majd meglesz a böjtje ennek a nagy örömködésnek...Mindenesetre a közösség aktivitása 2015 óta töretlen, sőt kifejezetten felfelé ívelő. Egy orvostól hallottam róluk, hogy ez a fajta közösségi összetartás és életszemlélet jótékony, gyógyszereket kiváltó hatású, olyannyira, ha tehetné, felírná receptre minden idősebb betegének. Pénzbe nem, csak elhatározásba kerül egy ilyen közösséget létrehozni, vagy csatlakozni akár önöknek is.

vezető képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában