Aranydaru

2019.06.03. 12:00

Nyugdíjas dalkörök találkoztak Nagyvenyimen

 „Mindenik embernek a lelkében dal van és a saját lelkét hallja minden dalban.” – mondta köszöntőjében a dalkörök értékelésénél Vakler Anna zsűrielnök.

Horváth László

Hogy mennyire igazak ma is Babits Mihály szavai, arra a szombati dalostalálkozó szívet-lelket melengető hangulata a legszebb bizonyíték.

A házigazda Aranydaru Dalkör, középen a szakmai vezetőjükkel, Németh Irmával Fotó: Horváth László

Tizenhatodik alkalommal rendezték Nagyvenyimen a nyugdíjas dalkörök Pünkösdi Dalostalálkozóját. Tizenkét településről összesen tizennégy csapat érkezett a nagyszerű hangulatú eseményre, ahol a magyar tájak népdalai mellett Bartók Béla helyi gyűjtéseiből is bemutattak néhányat az együttesek. Ahogy az eltelt tizenhat év alatt megszokhatta az érdeklődő közönség, ezúttal is pazar vendégfogadással örvendeztette meg Nagyve­nyim a résztvevőket. A hivatalos megnyitóban először Vargáné Kaiser Katalin, Nagyvenyim polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Majd sorra következtek a fellépő együttesek, klubok. A programot a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola 3. b osztályos tanulói és a Nagyvenyimi Táncegyüttes műsora színesítette.

Tizenkét település tizennégy együttese mutatkozott be

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában