Semetkay történelemverseny

2019.05.15. 14:00

Versennyel emlékeztek az egykori történelemtanárukra

Május 10-én 5. osztályos kisdiákok részvételével zajlott a Semetkay történelemverseny a Beszédes József Általános Iskolában Dunaföldváron.

Viczainé Lajkó Anita

A történelemverseny névadója az iskola egykori történelem-tanárnője: Semetkay Ágnes. Viczai János, az emlékverseny kezdeményezője, Ágnes néni egykori diákja így nyilatkozott: „Nagy öröm számunkra, hogy immár IV. alkalommal szervezték meg az iskola pedagógusai ezt a versenyt Ágnes néni tiszteletére és a diákok épülésére.

A diákok szépen felkészültek, ügyesen helytálltak a lovagkor témakörében meghirdetett feladatok megoldásában Fotók: Viczainé Lajkó Anita

Az idén 22 gyermek vett részt a háromfős csapatoknak kiírt versenyen. Külön dicséret illeti azokat a versenyzőket, akik két fővel is vállalták a megmérettetést. A diákok szépen felkészültek, ügyesen helyt álltak a lovagkor témakörében meghirdetett feladatok megoldásában. Ismerniük kellett egyebek között a Semetkay-életrajzot, középkori címert és jelmezt készítettek, valamint verset írtak és adtak elő a jó hangulatú vetélkedő során. A versenyzők felkészítő tanárai Jágerné Miklán Zsuzsanna, Keresztes Katalin, Szieglné Németh Irén és Czétényi Bálint voltak.

A versenyzők Keresztesné Katona Máriával, az intézmény vezetőjével

Az előzetes munkákat és feladatokat egy háromtagú zsűri értékelte: Niederné Nagy Zsuzsanna, Szászvári Józsefné (nyugalmazott tanárnők) és a verseny „szülőatyja”, Viczai János személyében.

A versengés legvégén holtverseny alakult ki a „Középkori történészek” és a „Lovasok” között. A győzelem – villámkérdések segítségével – végül a „Lovasoké” lett, név szerint Bényei Luca, Stingli Zsuzsanna és Vecsei Barbara vehette át az I. helyezettnek járó díjakat.

A győztesek: Vecsei Barbara, Stingli Zsuzsanna, Bényei Luca

Remek versengés volt. A szervezők köszönetet mondanak a felajánlásokért a támogatóknak, valamint a sok-sok segítségért is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában