TOVÁBB...TOVÁBB...

2019.05.04. 07:00

Itt van! Vén diák, a ballagók melléklete!

A Dunaújvárosi Hírlap összeállításában megjelent a Dunaújváros és környéke érettségiző diákjait bemutató ballagási melléklet.

duol.hu

 

Cserna Gábor polgármester

Kedves Ballagó Diákok!

A ballagás ünnep a család, az iskola, a város életében.

Megható, felemelő és kicsit szomorkás hangulatú. Jelzi, hogy küszöbön áll az érettségi vizsga, és Önök felnőttekké válnak. Eldől, hogyan és hol folytatják az életüket, milyen pályára lépnek.

Felnőttnek lenni jó, gondolják most Önök, kedves Ballagók, mert önállósággal jár, függetlenséget biztosít. Ugyanakkor nehéz is, ezt higgyék el nekem, mert a szabadság felelősséget is jelent.

Felelősséget, mert Dunaújváros, sőt Magyarország jövője az Önök döntéseiből áll össze. Amilyen életet és jövőt választanak maguknak, olyan lesz a városunk, olyan lesz a hazánk.

Az elmúlt tíz évben az Önök szülei csodát tettek Magyarországon. Beindították és magas fordulatszámon működtetik a gazdaságot. Ezzel lehetőséget teremtettek arra, hogy úgy éljünk, ahogyan régóta szerettünk volna.

Jó lenne, ha Önök, akik most kilépnek a nagybetűs „Életbe”, néhány év, néhány évtized múlva büszkék lennének arra, hogy tudásukkal, munkájukkal hozzájárultak ahhoz az ezeréves alkotáshoz, amit Magyar Hazának hívunk!

A búcsú perceiben arra biztatom Önöket, bátran lépjenek a felnőttek világába, hiszen a jövő az Önöké!

Valahogy úgy, ahogyan „Márti dalában” Anna és a Barbies énekli:

„Kezdjetek el élni, hogy legyen mit mesélni Majd az unokáknak, mikor körbe állnak Mikor körbe állnak, az ágyadon ugrálnak Hogy legyen mit mesélni, kezdjetek el élni!”

Cserna Gábor polgármester Dunaújváros Megyei Jogú Város


Dunaújváros

Dunaföldvár

Pusztaszabolcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában