Ismét egy remek program

2019.04.11. 19:00

Szabadulószoba a mezőfalvi könyvtárban

Nem, nem olvasták félre, és én sem pityókás hangulatban gépeltem a sorokat. A különleges és rendhagyó program ezúttal a mezőfalvi Móricz Zsigmond Könyvtár falain belül valósult meg, melyről Horváth István könyvtáros küldött leírást és képes beszámolót

Horváth László

Nem, nem olvasták félre, és én sem pityókás hangulatban gépeltem a sorokat. A különleges és rendhagyó program ezúttal a mezőfalvi Móricz Zsigmond Könyvtár falain belül valósult meg, amelyről Horváth István könyvtáros küldött leírást és képes beszámolót.

A közös fejtörés kulcsot jelentett a szabaduláshoz. A gyerekek nagyon élvezték a rendezvényt Fotó: Horváth László

2019. április 8. és 12. között zajlott a digitális témahét a mezőfalvi iskolában. Ezen apropóból Sótiné Papp Elvira és Császár Mónika tanárnők ötlete alapján és együttműködésével szabadulószobává alakult a könyvtár, amelynek ajtaját a felsős diákok csak az elrejtett pótkulcs segítségével nyithatták ki. A kulcsot nem volt olyan egyszerű megtalálni, ugyanis különböző ügyességi feladatokat – puzzle, sodoku, wordball, QR-kód olvasása – kellett megoldaniuk. Így megkapták egy-egy könyv könyvtári jelzetét, amelyekben kis cédulák rejlettek. Ezeket összerakva sikerült a nebulóknak a kulcsot megtalálni, és a megadott időn belül „kiszabadulni”. Minden tanuló számára élmény volt a szabadulószoba. A feladatokat ügyesen oldották meg – kaptuk a hírt Horváth István könyvtárostól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában