Tíz év alatt huszonhét vb, tizennyolc Eb, ötvenhét bajnoki érem

2019.02.06. 20:00

Itthoni és nemzetközi sikerekkel jubilál a klub

A 2009-ben alakult Dragon Steel SE az idén ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját. A dunaújvárosi sárkányhajósok ezen időszakban a hazai és nemzetközi vizeken is kiemelkedő eredményeket értek el.

Gróf András

A háromtagú vezetőség 2014-től irányítja klubot. Az elnök Tóth Edit, az elnökhelyettes Bíró Andrea, a titkári feladatokat pedig 2018-tól Gálné Sárközi Éva látja el. Az elmúlt évben a taglétszám nyolcvan főre duzzadt, akik közük hetvenhat rendelkezik versenyengedéllyel, ami az előző évhez képest tizennyolccal több taglétszámot jelentett. Tavaly elkészült az egyesület hivatalos honlapja, a dragonsteelse.hu, ahol számos értékes információ jelenik meg a sportággal és az egyesülettel kapcsolatban.

Csoportkép a világbajnokságon szerepelt csapatról, a dunaújvárosi klub idén is bízik a hasonlóan sikeres folytatásban Fotó: Dragon Steel SE

Az egyesület eredményeiből szemezgetve az alábbiakra a legbüszkébb a vezetőség: női Magyar Kupa győzelem (2013), szegedi világbajnokság (2013 – huszonegy érem), római sárkányhajó nemzeti Eb (2016 – négy arany-, két ezüst-, két bronzérem), hosszú távú sárkányhajó magyar bajnokság (2017 – premier vegyes hajó, 8 km-en, bajnoki cím, emellett két női ezüstérem és férfi bronzérem született), 17. klub legénység sárkányhajó Európa-bajnokság (2017 – egy bronz­érem, két negyedik és hatodik helyezés), 11. IDF klub legénység világbajnokság (2018 – az U18 mix csapat arany-, ezüst- és két bronzérem, senior C csapat 4. és 6. helyezés), 13. EDBF nemzetek közötti Eb (2018 – egy arany,- egy ezüst- és két bronzérem). A tíz év alatt összesen huszonhét vb, tizennyolc Eb, ötvenhét magyar bajnoki és ötvenhét egyéb érem született.

Az idei tervek között szerepel a hazai bajnokságokon, fesztiválokon való indulás Baján, Budapesten, Fadd-Domboriban, Győrött, Szegeden, Fehérvárott. Részvétel a klub Eb-n (Sevilla), a nemzeti vb-n válogatottként való indulás (Thaiföld).

Verseny, kirándulás, valamint a Duna festői szépsége

A klub lehetőséget biztosít tagjainak a különböző, külföldi sportrendezvényeken való megjelenéssel egybekötött közös programokra, amelyeken pár napot mindig szánnak a nevezetességek megtekintésére is. A közelmúltban csapatuk bejárta Amszterdamot, Nottinghamet, Kijevet, Ravennát, Velencét, Divonne-Les-Bains-et (Mont Blanc), Brandenburgot és Prágát is. „Edzés végeztével légy te is gazdagabb egy örömteli élménnyel, a Duna festői szépségével, valamint a helyi flóra és fauna látványával, amit testközelből élvezhetsz. Fáradj el kellemesen, és frissülj fel te is velünk együtt!” – szól a kedv­csináló honlapjukon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában