A Szent Pantaleon Kórház, a kamara és a Lorántffy iskola közös rendezvénye

2019.02.06. 14:00

Diákok mérték össze tudásukat az egészséges életmódról

A Szent Pantaleon Kórház, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara szervezésében játékos vetélkedőt hirdetett az általános iskolák 8. osztályos tanulói részére Egészséges életmód címmel.

Balla Tibor

dav

A felhívásra Dunaújvárosból és a környező településekről 16 iskolából 8, egyenként 4 fős csapat jelentkezett, hogy játékos formában mérettessék meg tudásukat, ismereteiket az egészséggel, egészséges életmóddal, az egészségüggyel kapcsolatban.

A szervezők és a győztes csapatok csoportja a kórház aulájában, Szent Pantaleon (Agiosz Panteleimon) vértanú és gyógyító szent szobra előtt Fotók: Pantaleon

A vetélkedő megszervezésével mind a kórház, mind a kamara, mind az iskola azt a célt kívánta elérni, hogy a fiatalok ismereteket szerezhessenek az egészséges életmódról, az egészség megőrzéséről, illetve a versenyen keresztül megismerhessék az egészségügyi szakma rejtelmeit, szépségeit. A vetélkedőt a Szent Pantaleon Kórház auditóriumában rendezték január végén. Minden csapat felkészülten érkezett, ügyesen játszott. Első helyezést ért el a Móricz Zsigmond Általános Iskola Hatos Csapat nevű nyolcadik osztályos lány csapata (Balogh Dorottya, Juhász Zsófia, Kiss Szonja és Lázár Gréta Tímea), második lett a Móricz Zsigmond Általános Iskola Ugribugri csillám nyuszik nevű nyolcadik osztályos fiúcsapata (Barna Péter, Bójás Bence, Czibere Zétény és Kiss Benedek), harmadik helyezést ért el a Jankovich Miklós Általános Iskola 4 Ever Egészség nevű hetedik osztályos csapata (Budai Kamilla, Hegedűs Luca, Kovács Andrea és Pesei Karolina). A helyezést elért csapatok ajándékcsomagban részesültek, illetve a többi csapat tagjai is hazavihettek 1-1 emléklapot a vetélkedőn való részvételük emlékezetére.

Az első helyezett móriczos csapat: Balogh Dorottya, Juhász Zsófi a, Kiss Szonja és Lázár Gréta Tímea

A jó hangulatú esemény végén a vetélkedő szervezőinek nevében Erdély-Franyó Anna ápolási igazgató köszönetet mondott a gyermekeknek lelkesedésükért, tanáraiknak a felkészítésért, és reményét fejezte ki, hogy sikerült felkelteni a fiatalok érdeklődését az egészségügyi hivatás iránt. E cél elérése érdekében a későbbiekben a Szent Pantaleon Kórház egy nyílt nap megrendezését is tervezi az általános iskolák 7. osztályos tanulói számára azzal a nem titkolt céllal, hogy minél többen kedvet kapjanak az egészségügyi pályához, hivatáshoz.

Dr. Juhászné Bordács Veronika, dr. Mészáros Lajos, a kórház főigazgatója, Pocsainé Varga Veronika és Erdély-Franyó Anna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában