Igyekeznek könnyebbé tenni a mindennapokat

2019.01.03. 09:00

A máltai szeretetszolgálat idén is vár adományt

Idén is gyűjt segélyadományokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat dunaújvárosi csoportja.

Pekarek János

A „máltaiak” önkéntesei legutóbb az önkormányzati Útkeresés Családsegítő Szolgálat Frangepán utcai Családok Átmeneti Otthonában élőknek igyekeztek könnyebbé tenni az ünnepeket, amikor december 19-én adományokat osztottak szét közöttük, ahogyan erről lapunkban is beszámoltunk.

A szeretetszolgálat módszere az, hogy nem pénzt gyűjtenek, hanem adományokat. Legutóbb is az egyik városi nagyáruház előterében állították fel standjukat, és ott fogadták az adományokat, lehetőleg tartós élelmiszereket, azaz lisztet, konzerveket, gyümölcsöt, tejet, és a gyerekekre meg az ünnepre gondolva: üdítőket, édességeket.

A máltai szeretetszolgálat helyi csoportjának önkéntesei a Családok Átmeneti Otthonában Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

Az összegyűlt adományokból pedig az önkéntesek nagy munkával, de szívesen készítenek egységcsomagokat, amelyek tartalmukra és értékekre nézve is hasonlóak. Vagyis: nem kivételeznek senkivel és nem is bízzák a véletlenre a csomagok összetételét, nehogy éppen rászorulók szenvedjenek hátrányt az egyenlőtlen csomagolásból.

A rászorulók sorsa azonban nem javul meg egyetlen akciótól – és az év fordulójától sem. Tehát a szeretetszolgálat az új évben is folytatja támogató megmozdulásait.

Szívesen fogadnak minden felajánlást, akár tartós élelmiszerekről, akár ruhaneműkről van szó (felnőtt vagy gyermekruhákról egyaránt), esetleg könyveket, tanszereket, játékokat tudnak nélkülözni az adakozók.

A támogató csomagokat a máltai szeretetszolgálat önkéntesei saját, környezettanulmányok alapján készült listáik szerint osztják ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában