Fiatalok műsorával köszöntötték az időseket

2018.10.10. 16:00

A szépkorúak Dunaföldváron a helyi iskolák diákjainak produkcióiból álló műsort nézhették

A helyi iskolák diákjainak produkcióiból összeállított műsorral várták a város idős lakóit a földvári művelődési központban szerdán délután.

L. Mészáros Irma

Ezt a programot a Jung Katalin vezette Alapszolgáltató Központ és az önkormányzat szervezésében tartották az idősek világnapjához kapcsolódva. Köszöntőt mondott Horváth Zsolt polgármester. A jókívánságok mellett azt emelte ki, hogy a családok összefogása ma különösen fontos. A szülőknek, nagyszülőknek ez a szeretetteljes feladatuk.

A Magyar László Gimnázium négy diákja szép népdalcsokrot adott elő Fotó: L. Mészáros Irma

A műsorban felléptek a Levendula Alapfokú Művészeti Iskola kis táncosai. Szép műsorukban moldvai, felcsíki és bagi táncot jártak.

A Beszédes József Általános Iskola öt diákja a Nyugdíjas panaszai című tréfás jelenetet adták elő, Klementisz Kitti és Horváth Klaudia dalokat énekelt.

A Magyar László Gimnázium négy, tisztahangú diákja népdalcsokorral szórakoztatta a jelenlévőket. A zeneiskolából Csala Zsombor zongorán játszott.

S hogy az idősek is bizonyítsák tehetségüket, a Németh Lajosné vezette Őszi Alkony Nyugdíjasklub tagjai boszorkánytánc koreográfiájukat mutatták be. A műsort Somogyiné Kerti Ágnes nótaénekes programja zárta. Az előadás után uzsonnával kínálták a vendégeket, amelyhez a süteményeket a SzSzC Magyar László Szakképző Iskola diákjai készítették.

Részt vettek a programon a Napsugár Idősek Otthona, a Szent András Otthon lakói, a Támogató Szolgálat autóbuszával elhozták az idős gondozottakat is, akiknek különösen nagy élmény volt ez a délután.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában