Öröm látni a fiatalok fogékonyságát a jó célra

2018.09.22. 07:00

Autómentes nap: még van feladatunk

Ha a gyerekeken múlna, jobb lenne a környezetünk!

Pekarek János

Az a jó az autómentes napban (ami, sajnosnem mentes az autóktól, de azért a cél figyelemre méltó!), hogy számos érdekes programmal és áttételesen propagálja a környezet védelmét, ami az autózással ma még ellentétes.

Arra, hogy ez várhatóan nem lesz mindig így, az az elektromos meghajtású családi autó utalt a Vasvári Pál Általános Iskola előtti téren, a Petőfi ligetben, amelyet éppen a közönség kedvéért állítottak oda, hogy lássák: ma már a családi kirándulásokhoz is használható az e-mobilitás!

Rendőri tanácsadás Kőhalmi Lászlótól a gokartpályán Fotó: Zsedrovits Enikő

A polgármesteri hivatal környezetvédelmi szakcsoportjának munkatársai által szervezett és vezetett rendezvényen a fő attrakció talán az óvodások részvétele volt. A legkisebbek annyira önfeledten képesek részt venni minden olyan programon, ami szórakoztatja őket, hogy nézni is élmény őket. Ottjártunkkor a Duna-parti és a Kincskereső óvodai egységek neveltjei vidították fel ügyességükkel és szellemességükkel a környéket.

De a nagyobbakat, az iskolásokat sem kellett félteni. A Széchenyi-gimnázium kisgimisei például a rendőrség bemutatóstandja előtt próbálgatták, mennyire nehéz az úgynevezett részeg szemüvegben akár még sétálgatni is a bójákkal kijelölt pályán; kiderült: nagyon...

De volt kerékpáros ügyességi verseny is a ligetben: egyebek között állványról függő kapuk között kellett elhajtani biciklivel, amit csak nézni volt egyszerű, de azt sem sokáig.

A Dunaújvárosi Egyetem munkatársai a lapunkban már ismertetett napmotort és robotot vitték el az autómentes napra is. Amely napon a legjobb nemcsak az volt, hogy minden látogató kapott valamilyen ajándékot (a kicsik az elmaradhatatlan csokival együtt), hanem az is, hogy ezek az ajándékok hasznosak, mint például a láthatósági karszalag. És ezeket használják is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában