szuper lett

2018.08.22. 17:50

Elkészült a múltidéző bástyafal

Nyolc napi munkával létrehozták a múltidéző képeket.

Balla Tibor

Egy heti áldozatos, egész napot igénybe vevő munka, és máris hangulatosan megújult a Fáy András utca végén az úgynevezett bástyafal, a város múltját megidézve.

Egy héttel ezelőtt, hétfői napon láttak neki a közért is tenni akaró fiatalok, hogy a Bali Attila fotógyűjteményéből kiválogatott archív fotóknak graffityként új, remélhetőleg tartósabb életet adjanak a Római városrész sivár „bástyafalán”.

Abban bíznak az alkotók, hogy a graffity nosztalgikus képekkel összehozza a fiatalabb és az idősebb nemzedéket is Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

Záróakkordként tegnap este összegyűltek az alkotók – Boros István, Harsányi Zotmund Bence, Joó László, Pacskó Dániel – az InkSane tetováló stúdió munkatársai és barátaik, hogy elégedetten végigfuttassák tekintetüket az elkészült alkotáson. Persze ehhez a saját, nyolc álló napon át tartó, a tűző napon töltött napi tíz, tizenkét órás munkájuk mellett kellett az is, hogy megnyerjék az ÚjPart Dunaújvárosi Képző- és Iparművészek Egyesülete együttműködő szándékát, valamint Dunaújváros Megyei Jogú Város önkormányzata és a Modern Művészetért Közalapítvány támogatását. Ők mindenesetre ajándéknak szánták Dunaújvárosnak, és bíznak benne, hogy tetszeni fog a városlakóknak, és értéket képvisel a város számára.

Harsányi Zotmund Bence az utolsó simításokat végzi Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Azt remélik, hogy fiatalokat és idősebbeket is összeköti majd egy délutáni séta folyamán elmélázni a múltban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában