Kifaggattuk a Rockmaraton legemblematikusabb arcát – legalábbis megpróbáltuk

2018.07.12. 14:00

Rockfater köszöni szépen, jól van és láthatóan sohasem szomjas

Nincs maraton Rockfater nélkül. Az alacsony, vékony, rekedtes hangú, hosszú hajú ős­rocker minden évben előbukkan ott, ahol az ország metálosai összegyűlnek. Ő az, aki ha megszólal, garantáltan dőlünk a nevetéstől, stílusa utánozhatatlan és egyedi. Rockfater igazi arc.

Tóth Alexandra

Kiss József néven ismerik a régi barátai, de a magyar rocktársadalom számára nemes egyszerűséggel csak Rockfater. Becenevét onnan kapta, hogy szívesen járt nála fiatalabb arcokból álló rockerközösségekbe, humora és közvetlen stílusa miatt pedig azonnal befogadták, és ráaggatták a Rockfater nevet. Ráadásul ő maga is apa, és gyerekei nevelésében kiemelt hangsúlyt adott annak, hogy megszerettesse velük a rockzenét. Minden Rockmaratonon ott volt, majd hamarosan egy animációs filmsorozat is készült róla, amivel a fesztivált reklámozzák. A kisfilmeket természetesen ő maga szinkronizálta, a róla mintázott karakter szövege pedig száz százalék tiszta Rockfater. Több epizódban barátjával, Bőr Gyulával látható, idén viszont nem volt sem rajzfilm, sem Bőr Gyula. Fatert még kapunyitáskor sikerült elkapnunk, hogy megkérdezzük, mi a helyzet úgy rockmaratonilag. Ő már a kerítés mögül hergelte a közönséget, kezdte a skandálást, rohangált, csinálta a hangulatot. A fesztiválozók imádják, főleg a nők. Tipikusan az a figura, aki a dumájával hódít, és nagyon jól csinálja. Nem meglepő, hogy pont egy sátor­állító lánnyal való beszélgetés közben találtunk rá.

Esélytelen részéről a komolyság Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Szia, Fater, hogy érzed magad nálunk, milyen a Rockmaraton Dunaújvárosban?

– Nagyon jól, én már itt vagyok tegnap óta, élvezem a helyszínt, de hát ezt csak élvezni lehet, hát ez egyszerűen elmondhatatlan, ezt írd le, hogy aki ezt a kavicsot rúgja, ezt a levegőt szívja, az tudhatja csak, hogy mi ez a Rockmaraton, hát itt együtt vagyunk, kérem, rockmaratonilag, szabadstrandilag, lehet fürödni. Mert tudod, „Jön a Medbőől, a bikinid vedd főőől”. Ez jó, ezt írd le. (nevet)

Melyik zenekart várod a legjobban?

– Mindet várom, Fater ott lesz az összesen, de elsősorban és mindenekfölött, azaz demánde, a Cannibal Corpse-ot, ott mindenképpen hajat rázok majd, hímzettsapkailag!

Na és hova lett Bőr Gyula? Miért nincs most veled?

– Gyula most visszahúzódott, mint a kakaós csiga közepe, most nincs itt velem, mondhatni egyedül vagyok itt fesztiválilag. De lehet hozzám jönni barátkozni, csak hozzatok sört, mondjuk egy rekesszel, mert társaságban nehezen oldódik Rockfater, demánde!

Fatert azóta valóban minden koncerten láthattuk, és ahogy már beszélgetésünk idején, a nulladik nap első óráiban, úgy a többi találkozásunk során sem volt szomjas. Csapoltsörileg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában