Luxushajó a vendégekért

2018.06.09. 11:00

A tengeribetegek sem érzik meg a hatalmas cirkálón a hullámokat

Ma már nem elérhetetlen, hogy egy ten­gerjáró fedélzetén fedez­zük fel a tengerparttal ren­delkező országokat. Rá­adásul a turistákra kivéte­les élmény vár.

Benedek Bálint

Ez az óriási, „utazó város„ nem billeg, így azoknak sem kell tartaniuk a hajózástól, akiket esetleg tengeribeteg­ség gyötörne. Az MSC Poesia a gyártó és az üzemeltető sze­rint is egy olyan innovatív lu­xushajó, amely elegáns stílus­sal és hagyományos szakmai tudással ötvözi a kreatív di­zájnokat. A hajó tömege kö­zel 93 ezer tonna, 294 méter hosszú és majdnem 60 méter magas, melyre 3223 utas vált­hatott jegyet, akiket 1039 fős személyzet szolgált ki. A ven­dégek 13 fedélzetet használ­hattak, ahol 1275 kabin bizto­sított kellemes utazást. Ezek között balkonosat és belső kabint is lehetett választani, utóbbi kedvezőbb árával von­zóbb, s tükrök játékával tágí­totta a teret. Az élményből nem vont le semmit, hiszen a közeli fedélzet épp a hajó orrába vezetette az utast.

Az MSC Cruises a világ egyik legkedveltebb hajótár­sasága, mely igazi olasz hangulatot és vendégszeretetet biztosít utasai számára. A ha­jótársaságot (olaszul MSC Conciere S.p.A.) Achille Lau­ro alapította 1960-ban. Kez­detekben a cégalapító nevét használták fel, így Lauro Lines volt a társaság hivata­los elnevezése, mely később alakult át MSC-re (Mediterra­nean Shipping Company —(Mediterrán Hajótársaság). A társaság 2014 folyamán sok hajóját teljesen felújította, így a 2015-től fedélzetre lépő uta­saik sok esetben szinte új ha­jókkal találkozhatnak.

FÉNYŰZES A KÖBÖN

A fedélzeten számtalan sport-és fitneszlehetőség áll rendelke­zésre, például kosárlabda, tenisz, shuffleboard, edzőterem és mini-golf. A kicsik és a nagyok egyaránt jól érezhetik magukat a koruknak megfelelő klubokban, diszkóban, kőkorszaki és dinoszaurusz-játszótéren, továbbá videó-játékokkal játszhatnak. Ezenkívül minden kényelem megtalálható a hajón, amit csak kívánhat, beleértve a 3 úszóme­dencét, a 4 élménymedencét és az óriásmedence melletti mozi­képernyőt. A fedélzeten pedig ínyenc konyhavilág várja a medi­terrán ízekre vágyókat.

 

A Poesia lenyűgöző lát­ványt nyújtó előcsarnokában vízesést és zen kertet találhat­tak az utazók. A fedélzeten számtalan sport- és fitneszle­hetőség áll rendelkezésre, no és megannyi játékterem és bár kínál kikapcsolódást, ahogy az úszó- és élménymedencék is az ellazulásban segítenek.

Közel 93 ezer tonna, 294 méter hosszú és majdnem 60 méter magas

A monumentális hajóra (fent) 3223 utas váltott jegyet, akiket 1039 fős személyzet szolgált ki. A vendégek 13 fedélzetet használhattak, ahol 1275 kabin biztosított kellemes utazást.Az óceánjáró belülről olyan, mint egy luxusszálloda (balra) FOTÓ: BENEDEK BÁLINT

Ha ez nem lett volna elég ké­nyeztetés, akkor a gigantikus luxusszálloda a földközi-ten­geri kaland közepette estén­ként óriási színháztermébe várta a kikapcsolódni vágyó utasokat, akiknek zenés, tán­cos produkciókkal kedves­kedtek.

Bár az utazót ilyenkor sok­kal jobban érdekelte, izgatta a kilátás. Olyan országok és városok új oldalát ismerhette meg, ahol korábban már járt. A csodálatos Velence testkö­zelből is izgalomra hív, ám a hajóról nézve újabb titkok tá­rultak fel: csatornák, valamint épületek mutatták teljesen más arcukat. Ez persze minden országról elmondható volt, hiszen a görög szigetek közötti cirkálás is izgalmas­nak ígérkezett. Nem beszélve a naplementéről, mely már az esemény előtt órákkal a fedél­zetre vonzotta az érdeklődő­ket. A tengerben „elsüllyedő” izzó égitest látványa az utazás minden napján kivételes él­ményt jelentett, nem beszél­ve a reggeli csodákról. Egyet­len szárazföldi szálloda sem képes arra, amire az úszó verzió: hogy minden reggel —új országban — teljesen más panorámát kínáljon. A hajó pedig meglepetést is tartoga­tott. A mesés albán tengerpar­ti üdülőközpont, Saranda ki­épített kikötő híján megköze­líthetetlen egy ilyen monst­rum számára. Azonban az MSC erre a helyzetre is talált alternatívát. A mentőcsóna­kokat is kipróbálva, kiválóan megszervezett terv szerint mindenkit a partra szállított. Persze az összehangolt mun­kát, az ételek szervírozásán, a büfék kínálatán is tapasztal­hatja az utazó, hiszen ezen a hajón tényleg minden a ven­dégek körül forgott.

Vezető képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában