EGYSZERŰEN FINOM

2018.05.27. 09:00

Joghurtos-bodzás fagylalt: habos, azaz könnyed

Hűsítő nyalat és süteményt ízesítő hab is készülhet az út menti növényből.

Szanyi-Nagy Judit

A csokis süteményeket kiválóan feldobja egy bodzás-mascarponés hab. Ehhez 2 dl hideg bodzaszörpben keverjünk el 1 evőkanál zselatint, az elegyet forraljuk fel, majd húzzuk félre. Közben 2 dl habtejszínt verjünk habbá. A langyos bodzaszörpöt keverjük össze 50 dkg mascarponéval, végül a tejszínhabot óvatosan forgassuk bele, a keveréket takarjuk le és tegyük a hűtőbe.

A joghurtos-bodzás fagylalthoz mossuk meg a szárak nélküli bodzavirágtányérokat, öntözzük meg 1 lime kifacsart levével, fél deci almalével, majd forgassuk össze 2 evőkanál mézzel. Ezt alaposan nyomjuk össze egy tányérral, és szobahőmérsékleten pihentessük egy éjszakán át.

Hűsítő finomság: a joghurtos-bodzás fagylalt Fotós: Pxhere

Másnap a masszát öntsük apró lyukú szűrőbe, s alaposan nyomkodjuk ki. Az így lecsepegtetett léhez adjunk 3 dl joghurtot, 1,5 dl főzőtejszínt és 1 evőkanál porcukrot, majd habverővel keverjük simára. Egy zselatinlapot áztassunk hideg vízbe, nyomkodjuk ki, s egy lábosban, gyenge tűzön kevergetve oldjuk fel. A tűzről levéve habverővel dolgozzunk bele 2 evőkanál joghurtos masszát, majd keverjük a maradékba, tetszés szerint folyékony édesítővel édesítsük, s hűtsük le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában