iskolai programok

2018.04.24. 10:50

Dózsa: fő témájuk a környezetvédelem

A Föld napja alkalmából színes előadásokkal, különböző versenyekkel rukkoltak ki a Dózsa iskolában szombaton.

Pekarek János

A Föld napja természetesen az iskolák számára is kiváló alkalmat teremt arra, hogy a tananyagba illesszék a környezet megóvásával, a természet törvényeivel kapcsolatos ismeretek gyakorlati részét, egyben érzékennyé tegyék a gyerekeket ezekre a problémákra és megoldási lehetőségeikre.

Az alsósoknak különböző sportversenyeket rendeztek a Dózsában, amelyek nagy sikert arattak Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

A dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskolában a rendkívüli, szombati tanítási napot használták ki ilyen rendezvényekre. Azon a napon délelőtt az alsó tagozatos osztályok tanulói számára a Fenntarthatósági témahét nyitórendezvényét szervezték meg. Ennek keretében környezetvédelmi és sportos feladatok várták a részt vevő gyerekeket. A versenyek és akadálypályák ezúttal is nagy sikert arattak körükben.

 

A felsős tanulóknak a Föld napja alkalmából Tehetségnapot szerveztek a Dózsa iskolában. Ebből az alkalomból az intézményben régóta működő Tehetségprogramban részt vevő diákok a maguk választotta témakörökben, kutatási programjaikban tartottak előadásokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában