Szemléző

2018.02.02. 18:00

Február a szerelem hónapja?

A népi mondás szerint február a böjtelő hava, a télutó hava, a jégbontó hava.

Tőke Katalin

Ebben a hónapban két csillagjegy érdekelt. A vízöntők és a halak is a legjobb érzés birtokosai lesznek ilyenkor? Hát a jóslatok bizony ezt igazolják erre a hónapra nekik. De köztudott mindenki számára, hogy a február a tavaszhirnök hónap így a szerelem ilyenkor valahogy könnyebben utoléri az embert és az ember lányát.

A két csillagjegynek a jóslata a következő:

A Vénusz a Vízöntő jegyében áll, első a szerelem, utána a karrier, fordítva nem működik. Mivel a Mars és a Merkúr is kedvezően állnak, nagyon pezseg az élete. Ha ön egyedül álló kövessen el mindent, hogy ideális partnert találjon magának – most sikeres lehet a párkeresésben!

Február 11-én átlép a Vénusz a Halak jegyébe. Ezt ön azonnal meg fogja érezni! Egyszerre bókokat kap, és sokatmondó pillantásokkal fogják követni a másik nem képviselői. Ha Ön éppen egyedülálló, akkor kövessen el mindent, hogy ez megváltozzon, a sikerről a Vénusz fog gondoskodni. A munka, karrier területe eseménytelen hónapot ígér, ami nem is csoda, hisz most ön sem erre fókuszál...

A többiek pedig egyszerűen élvezzék ki a közelgő jó időt, a szerelem őket se kerülje el, és ne feledkezzünk meg a jókedvről, a farsangolásról.

Így boldogságos a február igazán!

Fotó: Pixabay

Programajánlónk csakis ez lehet:

A város szinte összes óvodája és iskolája a hónap közepén tartja a farsangi mulatságát.

A hónap embere:

Bóna István Széchenyi-díjas régészprofesszor, egyetemi tanár, az MTA tagja (1998). (Heves, 1930. február 10. – Dunaújváros, 2001. június 4.)

1961. szeptember 1-jétől adjunktusnak nevezték ki az ELTE-n, 1963. december 1-jén megkapta docensi kinevezését. 1965-ben Banner János nyugdíjba vonulását követően, átvette az ősrégészet oktatását. A múzeumi munkától sem szakadt el, részt vett több vidéki és nemzetközi kiállítás szervezésében. Vágó Eszter hagyatékával, az Intercisa temető leletanyagának megjelentésével mélyedt el a provinciális római régészet témakörében is. 1972-ben védte meg akadémiai doktori értekezését. Ezek után a történeti-régészet szemléletét követve, jelentette meg összefoglaló munkáit.

Az avar kor kutatásával is behatóan foglalkozott. Dunaújváros-Öreghegy avar telepének feldolgozásával lefektette az avar kori telepkutatás alapjait.

Mindenesetre február most kezdődött, az idei 28 napos, nem szökik tehát meg!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában