Finom, ízes falatok sokasága készült

2018.01.24. 15:00

Disznóvágás Rácalmáson

A Rácalmási Német Nemzetiségi Önkormányzat szombaton hagyományőrző disznóvágásra várta tagságát és a meghívott vendégeket.

Szabó Szabolcs

Steiner disznót vág

A település német nemzetiségi önkormányzatának elnöke, Steiner Norbert számolt be a szombati eseményekről.

- Négy fél disznót dolgoztak fel a közösség szakavatott, szorgos tagjai. A hagyományoknak megfelelően reggel sült, hagymás vért kóstolhattak a jelenlévők, a malacok feldolgozása után pedig vacsorára orjalevest, sült kolbászt és hurkát tálaltunk a vendégeknek. Örömteli, hogy a közösségi disznóvágást megtisztelte a Zirc település német nemzetiségi önkormányzatának képviselő-testülete is. A finom, ízes falatok mellett a koccintások sem maradhattak el, a talpalávalót pedig harmonikakoncert szolgáltatta. Úgy vélem, egy nagyon hasznos, közösségépítő rendezvényen vagyunk túl, amelyen mindenki remekül érezte magát. A nemzetiségi önkormányzat felhívására közel százan jöttek el a közösségi disznóvágásra, így bízunk abban, hogy a jövő év elején ismét vendégül láthatjuk barátainkat – fogalmazott Steiner Norbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában