Ma kezdődik a négynapos koncertdömping

2024.06.12. 18:08

Forgalmi rend változások az Ambrózia Fesztivál ideje alatt

Az Ambrózia Fesztivált rendező Euroshow Szolgáltató Kft. ezúton tájékoztatja a lakosságot és a fesztiválra érkezőket, hogy az esemény idején (2024. június 12-16 között) közlekedésbiztonsági célból forgalmi rend változás lesz érvényben Dunaújvárosban, az Alsó-Duna parton.

Duol.hu

Az Ambrózia Fesztivál istenei felsorakoztak

Fotó: Laczkó Izabella

1. Az Alsó-Duna parti út Siklói úti (sportcsarnok felőli) kereszteződésétől mintegy 1 kilométer szakaszon, egészen a „betonkocka” néven ismert területig az útszakasz egyirányúsítva lesz, délről északi irányban, azaz a sportcsarnok felől a betonkocka felé.

2. Az egyirányúsítással egyidőben, az érintett szakaszon 20 km/h sebességkorlátozás lép érvénybe, és az autósok számára kizárólag a menetirány szerinti jobb oldali sáv használható.

3. A bal oldali sáv a gyalogosok számára lesz fenntartva, akik a parkoló és a fesztiválterület között a fesztivál idején közlekednek.

4. Az érintett szakaszon emellett mindkét oldalon megállni tilos korlátozás lép érvénybe.

5. Az érintett szakasszal párhuzamosan húzódó Alsó sétányon a „betonkocka és a rendezvényterület közötti szakaszon mindkét irányból behajtani tilos korlátozás lép érvénybe, így parkolni csak a rendezvény számára kijelölt parkolókban, vagy attól északra a Duna parton megengedett.

Felhívják a tisztelt autósok figyelmét a megváltozott közlekedési szabályok fokozott betartására a gyalogosok védelme érdekében. A fenti tájékoztatás a Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának KP/1844-3/2024-es a Közútkezelői hozzájárulásával összhangban került kiadásra.

 

A rendezvénnyel összefüggő, parkolással kapcsolatos információ:

Az Ambrózia Fesztiválra személygépkocsival érkezők számára az Alsó-Duna parti úton található, „betonkocka” néven ismert nagy füves parkoló területek állnak rendelkezésre, amelynek határai északon a DLA Oktatási Központja és Szabadidőparkja, déli oldalon pedig a „madárles” területe (P1-P2 és P3 parkolók együttes területe). A rendező Euroshow Szolgáltató Kft. a parkolókba való eljutást, és a parkolókba való behajtási pontokat jól látható táblákkal jelzi. Az egyirányúsított szakasz mindkét végén rendőri irányítás segíti az autósokat, emellett a parkolókban a Pannon Polgárőrség munkatársai segítenek az optimális parkolás megvalósításában.

A rendezvény területe az Ambrózia Fesztivállal egy időben megnyíló Ambrózia Park (volt Hengermű pihenőpark), amely az Alsó-Duna parti úton, a Siklói úti kereszteződéstől mintegy 100 méterre található. A parkoló és a rendezvényhelyszín közötti távolság mintegy 900 méter.

A fentiekkel összhangban a gyalogosok számára a szilárd burkolatú, megvilágított Alsó-Duna parti út menetirány szerinti jobb oldali sávja (azaz a város felőli oldal) használható a rendezvény idején – áll a szervezők szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményében.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában