zenei klip

2020.12.05. 19:00

Balázs Fecó dala túllendít a nehézségeken – Czimmermann Kitti

Amikor vége az utolsó dalnak is… Ki mondja meg, a dalaimból mennyi marad?

duol.hu

Balázs Fecó dalai, halála után örökre velünk maradnak, hiszen olyan értéket, mondanivalót, igényességet és szépséget képviselnek, amely irányt mutat a folyamatosan változó és egyre bizonytalanabb világunkban.

A dunaújvárosi gyökerekkel rendelkező énekesnő, Czimmermann Kitti a kiváló zenészre emlékezve egy dalt énekelt fel, melyet Youtube klipként is megjelentetett.

Kitti a Facebook oldalán ezt írta:

- 2020-ban nem kímélt minket az élet! Meg kellett tanulnunk alkalmazkodni, elcsitulni, hálásnak lenni azért, amink van. Ezeket nagyon fájdalmas veszteségekkel próbálta megtanítani nekünk 2020.

Hihetetlen zenészek, sportolók, közszereplők búcsúztak tőlünk ezévben.

Bár igyekeztem tartani magam, de nekem is roppant nehéz volt az elmúlt időszak, hatalmas mélypontokkal és óriási magaslatokkal. Voltam a padlón és szárnyaltam az egekben. Ez az érzelmi hullámvasút meglátszik azon is, hogy jó néhány hónapja nem álltam mikrofon elé. Nem csak azért nem, mert a pandémia miatt nincsenek koncertek, attól még a stúdióban tudtam volna dolgozni. Egyszerűen elveszítettem a motivációmat, nem éreztem erőt magamban.

Aztán jött a szomorú hír. Balázs Fecó is távozott közülünk. Mindig imádtam a dalait, titokban arról álmodtam, hogy majd egyszer nekem is ír egyet. Voltam olyan szerencsés, hogy találkozhattam vele személyesen, mi több, ezt a dalát elénekelhettem úgy, hogy ő maga kísérte zongorán.

Évek óta tervezem, hogy felénekelem ezt a gyönyörű szerzeményt, de valahogy mindig elmaradt. Úgy éreztem, hogy Balázs Fecóért igenis túllendülök a nehéz időszakon, és bár szomorú apropóból, de végre elénekelem a dalát.

Én így emlékszem meg róla, és mindenkiről, akit idén elvesztettünk!

Kapcsolódó cikkek:

https://www.duol.hu/kultura/helyi-kultura/czimmermann-kitti-a-swingben-talalta-meg-a-stilusat-3047502/

https://www.duol.hu/kultura/helyi-kultura/mindegyikuk-mas-es-mindannyian-csodalatosak-2644114/

https://www.duol.hu/bulvar-celeb/helyi-bulvar-celeb/ket-platinalemez-es-ami-mogotte-van-2586247/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!