sűrű tavasz

2018.03.19. 17:31

Gyulay Zsolt kedvence Kimi Räikkönen

A Forma-1 Magyar Nagydíjra ugyan a nyár közepén kerül csak sor, de a pályán már javában zajlik az élet.

Mogyoród, 2015. szeptember 30. Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója a mogyoródi Hungaroringen 2015. szeptember 30-án. Elkezdődött a Forma-1-es pálya felújítása, felmarják és újraaszfaltozzák a pálya felső, úgynevezett kopórétegét, valamint kicserélik a rázóköveket.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Marjai János

Hétvégén rajtol Melbourne-ben az F1-es vb-sorozat. A hazai nagydíjra a tavalyinál jobban fogynak a jegyek, aminek Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint az lehet az oka, hogy a rajongók kiegyenlítettebb erőviszonyokat várnak – olvasható a borsonline.hu interjújában.

Várja már az idénynyitó Ausztrál Nagydíjat?

Természetesen, nemcsak mert érdekel, hanem munkaköri kötelességem is. Igaz, más szemmel nézem, mint az át­lag­néző, számomra fontosabb, hogy milyen színvonalú a lebonyolítás, hogyan szolgálják ki a helyszínen a nézőket, egy kicsúszásnál mennyi idő alatt állítják vissza a gumifalat, vagy milyen gyorsan mentenek – mondja Gyulay. – S a pozitív példákból mindig igyekszem tanulni, profitálni.

Azért a versenyt is követi? Van például kedvence?

A Ferrarinak szurkolok, s nem mellesleg ők vonzzák a Hungaroringre a legtöbb nézőt. De a Mercedes-pilóta Lewis Hamilton profizmusát is nagyon bírom.

Kit vár dobogóra Melbourne-ben?

Azért szeretem az első futamokat, mert ezeknek a végeredményét szinte képtelenség megjósolni. Igazán abban bízom, hogy szoros, izgalmas csata lesz. Na jó, Kimi Räikkönenért azért külön szorítok majd.

A Hungaroringen nagyon sűrűnek ígérkezik a tavasz.

Nálunk már elkezdődött a munka, WTCR-tesztek zajlottak, amint elolvadt a hó. S április végén jön a teljes mezőny, hogy aztán május 1-jén a nagy futammal folytatódjon a program.

Forma–1-es pilóták is száguldoznak majd a belvárosban?

Neveket még nem árulhatok el, csak annyit, hogy ismét lesz Forma–1-es pilóta is, nagyon színvonalas műsorral készülünk. Utána pedig jön a kamion-Európa-bajnokság, a DTM, végül a Forma–1.

Év elején említette, hogy jól állnak a Magyar Nagydíj jegyeladásai. Ön szerint ez minek köszönhető? Főleg úgy, hogy idén visszatér a német futam is a prog­ramba.

Szerencsére továbbra is biztatóak a számok, s az a tapasztalat, hogy a nyitófutam után általában újabb lendületet kap. Épp ezért lelátót fogunk bővíteni. Hazudnék, ha azt mondanám, tudom, miért áll jobban az eladás, mint tavaly ilyenkor. Ugyan más jegystratégiát találtunk ki, vannak olcsóbb jegyeink, amik jobban mennek, és korán elkezdtük az értékesítést Németországban és Ausztriában is, de ez szerintem önmagában nem lenne elég. Talán a rajongók azt várják, hogy idén végre kiegyenlítettebbek lesznek a csapatok között az erőviszonyok.

A nyári szünet megkezdése előtt tesztelni is maradnak nálunk az istállók?

Ígéret van rá, remélem, így is lesz. Tavaly nagyon jó visszajelzéseket kaptunk a csapatoktól. A stábunknak ugyan elég megterhelő volt ez a pluszidő, anyagilag és presztízs szempontjából is megérte vállalni.

Borítókép: Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója

Forrás: MTI Fotó/Marjai János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában