bundesliga

2021.10.18. 11:00

Novothny: ezt már soha nem vehetik el tőlem

Novothny Soma úgy fogalmazott, különleges nap volt számára a szombati, amikor a VfL Bochum színeiben bemutatkozott a német labdarúgó Bundesligában.

firo: 16.07.2021, soccer ball, Bundesliga 1, season 2021/2022, VfL Bochum 1848, portrait date, Soma NOVOTHNY, portrait (Photo by Ralf Ibing / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance

Fotó: Ralf Ibing

„Különleges nap volt, ezért dolgoztam nyártól.

Nagy csatákat kellett megvívnom, hiszen volt, amikor a keretbe sem kerültem be. Nagyon örülök, hogy az edzőnk ezzel a néhány perccel meghálálta a kemény munkámat”

– nyilatkozta az M1 aktuális csatornán a középcsatár.

Novothny tavaly szeptemberben igazolt a német csapathoz, amellyel az előző idényben megnyerte a másodosztály, az élvonalbeli bemutatkozásra viszont a szintén újonc Greuther Fürth elleni mérkőzés 93. percéig várnia kellett.

„Örültem volna, ha több percet kapok, de nem vagyok elégedetlen, mert ezt már soha senki nem veheti el tőlem”

– szögezte le.

Mint kifejtette, a közeljövőben ugyanúgy kell dolgoznia, mint eddig, és tudomásul kell vennie az edzőjük döntéseit, nem megsértődni, vagy kevésbé hajtani az edzéseken, hanem mindennap bizonyítani, hogy számíthat rá.

A támadójátékos megjegyezte, mivel 2–1-re nyertek, nagyon fontos lépést tettek afelé, hogy egy kicsit jobb legyen a hangulat, és kevésbé stresszesen folytathassák a bajnokságot, hiszen harcban maradtak a bennmaradásért és nem szakadtak le a mezőnytől.

A Bochum nyolc forduló után két győzelemmel, egy döntetlennel és öt vereséggel a tabella 15. helyén áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában