Davis-kupa

2017.09.20. 18:16

Belgiummal játszik a férfi-teniszválogatott

A magyar férfi teniszválogatott az idén döntős Belgiummal mérkőzik a Davis-kupa jövő évi nyolcaddöntőjében.

Budapest, 2017. szeptember 17. Fucsovics Márton, miután legyõzte Karen Hacsanovot az oroszok elleni budapesti tenisz Davis Kupa-párharc zárónapján a Kopaszi-gáton emelt ideiglenes stadionban 2017. szeptember 17-én. Ezzel a magyarok 3-1-es behozhatatlan elõnyre tettek szert, és 21 év után visszajutottak a világcsoportba. MTI Fotó: Illyés Tibor

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Illyés Tibor

A sorozatot szervező Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) szerdai sorsolásán a nyolc lehetséges, kiemelt rivális közül a többek között David Goffinnel és Steve Darcisszal felálló, idén november végén a franciák ellen döntőt vívó belgákat kapta ellenfélül a magyar csapat.

Belgiummal eddig 12 alkalommal mérkőzött a válogatott, ebből öt győzelem mellett hét vereség a mérlege. A legutóbbi mérkőzést 1990-ben Brüsszelben játszották a felek, akkor a magyarok 4-1-es vereséget szenvedtek.

Az összecsapásra eredetileg Magyarországon kerülne sor, ám egy új szabálynak köszönhetően a belgák mint döntősök eldönthetik, idegenben vagy otthon szeretnének játszani.

A magyar Davis-kupa-csapat múlt vasárnap Budapesten az oroszok legyőzésével 21 év után jutott fel a sorozat legmagasabb osztályába, a világcsoportba.

A nyolcaddöntőt február 2-4. között rendezik.

Davis-kupa, világcsoport, nyolcaddöntő:

Franciaország-Hollandia

Japán-Olaszország

Spanyolország – Nagy-Britannia

Ausztrália-Németország

Kazahsztán-Svájc

Horvátország-Kanada

Szerbia-Egyesült Államok

Magyarország-Belgium

Borítókép: Fucsovics Márton, miután legyőzte Karen Hacsanovot az oroszok elleni budapesti tenisz Davis-kupa-párharc zárónapján.

MTI Fotó / Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!