Budapesti vb

2023.05.02. 16:46

Atlétikai vb: a világ legjobb versenypályáján dőlhetnek majd a rekordok (videó)

A világon egyedülálló technológiával készült a Nemzeti Atlétikai Központ futópályája, melyen ráadásul a különleges kialakítása miatt dőlhetnek majd a világrekordok.

Az atlétikai világbajnokság versenypályája a Nemzeti Atlétikai Központban

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Hazánk ad majd otthont nyár végén, augusztus 19-től 27-ig az atlétikai világbajnokságnak, melynek központi helyszíne a budapesti, 35 ezer néző befogadására alkalmas Nemzeti Atlétikai Központ lesz, amelyet nemzetközi szintű atlétikai versenyekre terveztek.

A stadion világszínvonalú, Mondo borítású pályája rendkívül gyors és Magyarországon egyedülálló – írja az Origo. Ráadásul a pályafelület aszimmetrikus, így a nézők mind a futó-, mind az ugró számoknál közelebbről láthatják majd versenyeket.
A futópályán a világ legjobb atlétái fognak küzdeni az aranyérmekért, így minden bizonnyal több világrekord is születhet majd az Atlétikai Központban.

Utóbbihoz hozzájárulhat majd a célegyenes ügyes kialakítása is, ahol a sportolók hátszélként kihasználhatják majd a Duna folyásával egyirányú, uralkodó északi szelet.

A teljes anyagot itt olvashatja el

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!