Atlétikai-vb

2023.04.18. 14:30

Elstartolt a Sulihős program (videó)

Baji Balázs vezetésével csütörtökön elrajtolt a Sulihős program, amelyet az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokság szervezői hirdettek meg a magyarországi iskolák számára.

Baji Balázs világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó testnevelésórát tart a csepeli Jedlik Ányos Gimnáziumban 2023. április 13-án

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Az idei budapesti atlétikai-vb szervezőinek közleménye szerint a világbajnoki bronzérmes gátfutó – aki a vb nagykövete – személyesen mutatta be a sportág alapjait a program első foglalkozásán a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium diákjainak. Az atlétika áprilisban és májusban kap főszerepet a testnevelésórákon, és ezzel több százezer gyerekhez jut el. 

Közülük sokan ott lehetnek majd Magyarország történetének legnagyobb sporteseményén, az atlétikai-vb-n, amelynek augusztus 19-i nyitónapjára intézményenként 23 ingyenjegyet biztosítanak a szervezők a programban részt vevő iskoláknak.

BAJI Balázs
Baji Balázs világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó testnevelésórát tart a csepeli Jedlik Ányos Gimnáziumban 2023. április 13-án
Fotó: Bruzák Noémi / Forrás: MTI

– A Sulihős program a szívünk csücske, benne van minden, amiért érdemes atlétikai világbajnokságot szervezni. Megmozgatjuk az országot, megszerettetjük a gyerekekkel az atlétikát, és egy fantasztikus sportélményen keresztül inspirálunk mindenkit, hogy sportoljon, éljen egészségesebb életet, ez az elsődleges küldetésünk a világbajnokság segítségével – idézte a kommüniké Németh Balázst, a vb lebonyolításáért felelős Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatóját.

A közlemény szerint eddig több száz iskola jelentkezett a programra minden vármegyéből, de kiemelkedően nagy az érdeklődés Pest, Jász-Nagykun-Szolnok és Bács-Kiskun vármegyében, valamint Budapesten. A fővárosban a XI. kerületből jelentkezett a legtöbb iskola, a legtávolabbi sulihős pedig a csaknem 300 kilométerre lévő Fehérgyarmatról érkezik majd.

A nyitónapi ingyenes belépők mellett az iskolák ötvenszázalékos kedvezményt kapnak a jegyárból az esti eseményekre, a délelőtti programokra pedig 2023 forintos áron vásárolhatnak jegyeket csoportos látogatás esetén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában