Zöld sasok

2023.03.21. 23:18

Nagyüzem volt kedden a Fradinál

A Ferencváros jégkorongozói, kézilabdázói és vízilabdázói is fontos mérkőzést játszottak.

Forrás: Facebook

Jégkorong Erste Liga - Hosszabbítás után nyert és 2-0-ra vezet az FTC a döntőben

A Ferencváros - amely 15 másodperccel az alapidő vége előtt egyenlített - hosszabbítás után 2-1-re győzött a Gyergyói HK otthonában a jégkorong Erste Liga döntőjének második mérkőzésén, így 2-0-ra vezet az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban.

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-0, az FTC javára.

Ezúttal óvatosan kezdtek a csapatok, kevés volt a helyzet, az első komoly ziccerre a második harmad elejéig kellett várni, ekkor Császár Hunor szólóból lőtt fölé-mellé. Több lehetőség is adódott a hazaiak előtt, majd amikor az FTC került emberelőnybe, akkor Rasmus Rinne kapujánál volt tűzijáték. Aztán a második szünet előtt negyedszer is emberelőnybe került a GYHK, és ebből már Sebastien Sylvestre kilőtte a bal felső sarkot, 15 másodperc múlva már vége is volt a harmadnak.

A harmadik játékrészben agresszívebb lett a magyar bajnok játéka, egy alkalommal a gólvonal elől tisztáztak a hazai védők, három perccel a lefújás előtt pedig Rinne védett hatalmasat lepkéskesztyűvel. A legvégén még jött egy ferencvárosi emberelőny kapuslehozatallal. Ez az állapot Nagy Gergő szabálytalan megmozdulása miatt csak öt másodpercig tartott, azonban az ellentámadásnál Oliver Betteridge 15 másodperccel a lefújás előtt jól kapta vissza a pakkot és egyenlített.

Jöhetett az első találatig tartó hosszabbítás. Ebből csak 3 perc 40 másodperc telt el, amikor a támadóharmadban Nagy Gergő elhozta a korongbedobást, a pakk hátrakerült az első mérkőzésen duplázó Julius Marvához, aki takarásból a kapuba lőtt, eldöntve ezzel az összecsapást.

A következő két mérkőzést pénteken, illetve szombaton rendezik a Tüskecsarnokban.
Erste Liga, döntő, 2. mérkőzés:
Gyergyói HK (romániai) - FTC-Telekom 1-2 (0-0, 1-0, 0-1, 0-1), hosszabbítás után

Férfi kézilabda Európa-liga: Hatgólos hátrányban a Ferencváros a nyolcaddöntőben

A Ferencváros házigazdaként 36-30-ra kikapott a francia Montpellier csapatától a férfi kézilabda Európa-liga nyolcaddöntőjének keddi első mérkőzésén.

A visszavágót egy hét múlva rendezik, a párharc győztese a negyeddöntőben a spanyol Bidasoa Irún vagy a portugál Sporting CP csapatával találkozik.

A hazaiak keretéből Füzi Dániel és Bohács Sándor, a vendégektől Lucas Pellas, Hugo Descat és Kevin Bonnefoi hiányzott.

Borbély Ádám védéseire alapozva remekül kezdett az FTC (4-1), ám a franciák gyorsan felzárkóztak és a 14. percben már ők vezettek (9-8). A magyar csapat egy időkérés után ismét összeszedettebbé vált és egy 3-0-s sorozattal fordított. A Ferencváros több lövést rontott, a Montpellier viszont több technikai hibát követett el a mezőnyben, így szinte teljesen kiegyenlített volt az első félidő, amelynek végén a hazaiak 17-16-ra vezettek.

Az első felvonásban Diego Simonet és Jaime Fernández, a folytatásban Kyllian Villeminot remekelt a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes vendégeknél, akik ekkor már sokkal gyorsabban, pontosabban és hatékonyabban kézilabdáztak, mint korábban. A meccs háromnegyedénél már hat gól volt a hátránya a magyar együttesnek, amely ekkor a kapusának lecserélésével létszámfölényes támadójátékra váltott, de felzárkóznia nem sikerült.

Nagy Bence kilenc, Bognár Alex és Debreczeni Dávid öt-öt góllal, Borbély Ádám hat, Győri Kristóf öt védéssel zárt. A túloldalon Diego Simonet hét, Kyllian Villeminot hat, Jaime Fernández öt találattal, Rémi Desbonnet hat, Charles Bolziner öt védéssel járult hozzá a sikerhez.

Eredmény, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Ferencvárosi TC-Montpellier HB (francia) 30-36 (17-16)
------------------------------------------------------

lövések/gólok: 51/30, illetve 51/36
gólok hétméteresből: 4/4, illetve 5/4
kiállítások: 6, illetve 6 perc

Férfi vízilabda BL: Visszavágott a Spadaunak, nyolcas döntőben a Ferencváros

A Ferencváros 12-8-ra nyert a vendég Spandau Berlin ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek 10. fordulójában, így négy körrel a vége előtt biztosította helyét a sorozat nyolcas döntőjében.

Január elején, a két csapat németországi mérkőzésén a berliniek nagy meglepetésre 11-10-es győzelmet arattak, ezzel együtt is a magyar bajnok és kupagyőztes volt a találkozó favoritja.

A Ferencvárost csak a mérkőzés egy-egy rövid szakaszában tudta ezúttal megszorongatni a kapus Baksa Lászlót foglalkoztató berlini csapat, a zöld-fehérek a kulcspillanatokban rendre riválisuk felé kerekedtek - Varga Dénes félrenézős gólja élményszámba ment - és magabiztosan diadlmaskodtak.

Varga Zsolt együttese a következő fordulóban, április 4-én a Jug Dubrovnik vendégeként ugrik medencébe.

Varga Zsolt jelenleg harmadik helyen álló együttese a hátralevő mérkőzéseken így azért harcol majd, hogy minél előrébb végezzen csoportjában, melyből az első négy jut a belgrádi végjátékba.

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, B csoport, 10. forduló:
FTC-Telekom Waterpolo - Spandau Berlin (német) 12-8 (2-1, 3-1, 3-3, 4-3)
-------------------------------------------------------------------------
a magyar csapat gólszerzői: Argiropulosz 4, Vigvári Ve. 3, Pohl, Merkulov 2-2, Varga Dé. 1

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!