Labdarúgó NB I

2023.02.01. 08:51

Dán csatárral erősített a Ferencváros (videó)

A labdarúgó OTP Bank Ligában címvédő és listavezető Ferencváros leigazolta a holland élvonalbeli Vitesse dán utánpótlás-válogatott támadóját, Nikolai Baden Frederiksent.

Nikolai Baden Frederiksen már alig várja, hogy találkozzon a szurkolókkal

Forrás: fradi.hu

A magyar klub honlapjának beszámolója szerint a 22 esztendős csatár hazájában kezdett futballozni, majd 2018 nyarán a Juventus U19-es együtteséhez került, nem sokkal később pedig az olasz sztárklub második csapatában játszott, 15 meccsen négyszer volt eredményes. 2020-ban kölcsönben a WSG Tirol színeiben 32 találkozón 18-szor gólt szerzett, amivel az osztrák Bundesliga góllövőlistáján a második helyen végzett. 

  

A Juventus 2021-ben adta el a csatárt a holland Vitesse-nek, első németalföldi szezonjában tétmérkőzésen 11 gólt szerzett, míg a jelenlegi idényben kétszer volt eredményes.   

A középcsatár hazája utánpótlás-válogatottjait is végigjárta az U16-tól egészen az U21-ig. Összesen 34-szer viselte a dán nemzeti mezt, és 11-szer talált az ellenfelek kapujába. A 2021-es magyar-szlovén rendezésű U21-es Európa-bajnokságon csapatával megnyerte a csoportját a franciák, az oroszok és az izlandiak előtt, míg a negyeddöntőben csak büntetőkkel maradt alul a későbbi győztes németek ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!