Labdarúgó NB I

2022.11.06. 17:31

Debreceni győzelem született Angyalföldön

A sereghajtó Vasas FC 3-0-ra kikapott otthon a Debrecentől a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén.

MTI

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A DVSC, amely az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát, először nyert idegenben ebben a szezonban.

OTP Bank Liga, 14. forduló: Vasas FC–Debreceni VSC 0-3 (0-3)

Illovszky Rudolf Stadion, 1900 néző, v.: Vad II
gólszerző: Dzsudzsák (10.), Szécsi (17.), Do. Babunski (38.)
sárga lap: Bódi (67.), Manrique (75.), Sós (92.)

Vasas:
Jova - Szivacski (Cipf 87.), Iyinbor, Hidi P., Silye - Márkvárt (Feczesin 73.), Berecz, Vida M. (Baráth a félidőben) - Radó (Hinura a félidőben), Novothny (Ihrig-Farkas 87.), Holender

Debrecen:
Megyeri - Kusnyír (Bévárdi 61.), Romancsuk (Lagator 67.), Dreskovic, Ferenczi - Varga J. - Bódi (Sós 83.), Manrique, Dzsudzsák (Horváth K. 83.), Szécsi - Do. Babunski (Bárány 61.)

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést és bő negyedóra alatt két gólt is szereztek: előbb Dzsudzsák szabadrúgásból szépen tekert a bal felső sarokba, majd Szécsi fejelt az ötösről a hálóba. Utóbbi akciónál négy hazai védő jutott a két támadóra. Fél óra kellett, hogy magára találjon a Vasas, amit két helyzet is jelzett, de gólt újra a DVSC lőtt, Dorian Babunski volt szemfüles és talált közelről a kapuba.

Kondás Elemér, a Vasas vezetőedzője, aki a Debrecennel bajnokságot és kupát is nyert, a félidőben kettős cserével próbálta felrázni a piros-kékeket. Többet támadott az angyalföldi együttes, de a vendégek biztosan őrizték előnyüket.

A DVSC – főleg az első félidőben – gyorsabban és elszántabban játszott, mint a Vasas, így megérdemelt győzelmet aratott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!